Corona in Twente

Veiligheidsregio Twente: ‘Nog geen geluiden van horecaondernemers die open willen’

De Veiligheidsregio Twente en de GGD konden vorige week voor het eerst na maanden melden dat de cijfers onder het landelijke gemiddelde liggen. De afgelopen week stegen de cijfers weer.

SCHELBERGVR
Afbeelding ter illustratie © 1Twente

Horeca

De overheid voerde deze week weer een aantal versoepelingen in die vanaf 3 maart gaan gelden. Zo kondigden een aantal leden van de Koninklijke Horeca in het land aan om op 3 maart ‘gewoon’ open te gaan. In Twente hoorde de Veiligheidsregio nog van geen horecaondernemers die hun zaak willen openen. “Bovendien is het een stukje dat op rijksniveau ligt. Het rijk zal hier met de ondernemers om tafel gaan.”

Toename

Ondertussen stijgen de coronacijfers in Twente weer licht. "Vorige week zaten de cijfers goed onder de 800”, vertelt GGD-directeur Samantha Dinsbach. “Deze week zijn het 938 nieuwe besmettingen. Een toename van 19 procent.” Dinsbach vermoedt dat de stijging onder andere te maken kan hebben met het aantal testen dat de afgelopen week weer is toegenomen. “Het weer was de afgelopen week weer goed. Mensen ging de deur uit, ook voor het testen. Daarnaast zijn de scholen weer begonnen en ouders laten hun kinderen weer wat meer testen”, vermoedt de directeur. “Het is een wedstrijd tussen het eigen geduld en de hoeveelheid vaccins die we weg kunnen prikken”, vult plaatsvervangend voorzitter Sander Schelberg aan.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.