Corona in Twente

Deze zomer alweer feesten? Freshtival verplaatst naar augustus

Freshtival, het grootste festival van Twente, is verplaatst naar 13, 14 en 15 augustus. Oorspronkelijk zou het festival in mei plaatsvinden, maar dat is vanwege corona niet haalbaar. Volgens organisator Absolutely Fresh kan het alleen doorgaan als de anderhalvemeterregel geschrapt is tegen die tijd.

'Normaal’ festival

Het evenement vindt 'normaal’ plaats, of helemaal niet. Volgens de organisatie is het niet mogelijk het evenement door te laten gaan met de huidige coronamaatregelen. De organisatie heeft goede hoop dat de coronasituatie half augustus het toelaat het festival door te laten gaan.

345774 freshtival
Freshtival © Emiel Muijderman

Verzekering

Freshtival is achter de schermen al maanden in gesprek met artiesten en leveranciers om het feest vorm te geven. "Je moet er vroeg bij zijn, omdat ook andere festivals vroeg beginnen", zegt Rik van de Merwe van Absolutely Fresh. En als het feest uiteindelijk toch niet door kan gaan, wie betaalt dan gemaakte kosten? "De artiesten en leveranciers snappen de situatie ook en denken wat meer mee dan eerder." Over het garantiefonds dat de overheid in het leven riep om risico's te dekken, kent de organisatie nog weinig details.

Welke artiesten er eigenlijk komen? "Dat kan kan ik helaas nog niet zeggen", zegt Van de Merwe. Wordt vervolgd, dus...


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.