Corona in Twente

Protestoproep: winkel een dag open

Een ondernemer uit Losser roept medewinkeliers op om samen met hem de deuren te openen uit protest tegen de coronamaatregelen. Dat moet op 3 maart gebeuren. De oproep is afkomstig van Primera-eigenaar Marcel de Jong.

In zijn bericht schrijft De Jong onder meer dat de kleine ondernemers in Losser niet te vergelijken zijn met grote bedrijven zoals Media Markt. De Losserse ondernemer is het niet eens met het huidige coronabeleid van de regering. De Primera-eigenaar vermoedt dat kappers straks maar kortstondig opengaan: "Als iedereen straks geknipt is, gaan de kappers weer dicht." De Vries vraagt niet alleen ondernemers om mee te doen, ook roept hij op om het bericht te delen: "Bij meer dan 50.000 keer delen heb je een aardig draagvlak."

Ontkennen

De Jong erkend het bestaan en de ernst van corona, maar vindt desondanks dat winkels met de juiste maatregelen gewoon open kunnen. "Wij ontkennen het virus niet en hebben medeleven met getroffenen, maar met desinfectie, looplijnen, afstand bewaren, deurbeleid en kuch-schermen kunnen de winkels open!"

De Jong deed zijn protestoproep via Facebook.

PRIMERA LOSSER
Primera in Losser © Google Maps, nabewerking 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.