Enschede

Enschedese basisscholen open vanaf dinsdag, ouders bezorgd

De basisscholen in Enschede gaan weer open vanaf dinsdag. Uitzonderingen zijn mogelijk. Dat hebben de schoolbesturen gezamenlijk besloten. “Mocht het toch code oranje worden, dan komt dit bericht te vervallen.”

459113 CBS De Kiem
Lerares Jacqueline Kerklau van CBS De Kiem in een eerdere reportage © 1Twente

CBS De Kiem in Enschede stuurde vandaag een bericht naar alle ouders. “Voor een langere periode is er code geel afgegeven, dit maakt dat de bestuurders besloten hebben dat de scholen vanaf morgen weer open gaan”, valt erin te lezen.

De schoolbesturen voerden eerder op de dag nog overleg. Het onvoorspelbare weer en verschil in belangen maakten de besluitvorming niet gemakkelijk. Uiteindelijk werd besloten dat de situatie veilig genoeg is, zolang het KNMI geen code oranje afkondigt. CBS De Kiem: “Onze leerkrachten gaan heel vroeg uit huis met als doel op tijd aanwezig te zijn.”

Het zal even wennen zijn voor leraren en leerlingen. Vanaf woensdag 16 december waren alle basisscholen in Nederland gesloten, als maatregel om het coronavirus in te dammen.

Zorgen bij ouders

Op sociale media uiten ouders hun zorgen over de veiligheid. "Gemeente Enschede, wanneer gaan jullie de doorgaande straten en fietspaden sneeuwvrij maken, zodat de kinderen veilig op de fiets naar school kunnen of de ouders met de auto de kinderen veilig naar school brengen? Het is echt verschrikkelijk hoe onbegaanbaar de wegen en fietspaden zijn", schrijft Liesbeth Hinsenveld op Facebook. Haar reactie kreeg in korte tijd vele likes.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.