Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lage drempel voor coronasteun verenigingen: 'Met half A4'tje zijn wij al tevreden'

Culturele verenigingen hebben fiks te lijden onder de huidige crisis en daarom krijgen ze nu financiële ondersteuning van de provincie om praktische zaken te realiseren, waardoor ze toch kunnen oefenen. Denk aan extra ruimte, zodat op anderhalve meter gerepeteerd kan worden of aan het realiseren van een livestreamverbinding, zodat ook vanuit huis meegedaan kan worden. Ineke Bruggeman van het Prins Bernard Cultuurfonds liet vrijdag 29 januari bij 1Twente Vandaag weten tevreden te zijn met een motivering van maximaal 'een half A4'tje'.

Bruggeman is blij dat het provinciebestuur hier 200.000 euro voor beschikbaar stelt: "Het geld komt van de provincie, wij zorgen voor de uitvoering ervan. Verenigingen uit Overijssel kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen. Het gaat om bedragen van 500 tot 2.500 euro voor voorbeelden zoals hierboven genoemd."

Dat er interesse is, blijkt wel uit de telefoontjes en mailtjes die Bruggeman de afgelopen dagen heeft gehad: "Ik krijg allerlei vragen over de voorwaarden. Daaruit blijkt dat de nood hoog is." Zo'n 45 verenigingen hebben inmiddels een aanvraag ingediend, waaronder een paar uit Twente.

Deze corona-investeringsregeling wordt bewust heel laagdrempelig gehouden, zodat verenigingen eenvoudig een aanvraag kunnen doen: "Een motivering van een half A4'tje kan al voldoende zijn", laat Bruggeman weten.

Overigens is het wel zo dat hier geldt: op=op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.