Corona in Twente

Britse coronavariant in Twente vastgesteld - geen link met Engeland

De GGD Twente meldt op maandagmiddag dat de nieuwe coronavirusvariant ook in Twente is vastgesteld. Er werd meteen bron-en contactonderzoek uitgevoerd waaruit duidelijk werd dat de persoon geen link met Engeland had.

Coronavirus Pixabay
© Pixabay

Geen link met Engeland

Dat er geen link met Engeland bestaat, betekent voor de onderzoekers dat het virus al langer in Twente of in de buurt moet bestaan. De GGD kan nog niet met zekerheid zeggen hoeveel mensen met de Britse variant zijn besmet. Dat heeft te maken met de willekeurige monsters die de gezondheidsorganisatie elke week onderzoekt. “Elke week sturen wij 25 monsters op voor nader onderzoek. Tijdens dit onderzoek werd de Britse variant geconstateerd”, meldt GGD-woordvoerder Chantal Pegge.

‘Kwestie van tijd’

De besmette persoon is inmiddels aan de betere kant en had geen andere of zwaardere klachten dan de reeds bekende klachten. “We wisten dat het een kwestie van tijd was dat de Britse coronavariant ook in Twente werd vastgesteld. De hogere besmettelijkheid baart ons grote zorgen. Positief is dat de cijfers aan het dalen zijn, maar nog niet hard genoeg om de zorg op adem te laten komen. Alleen samen zorgen we dat het virus niet verder verspreidt. Het is alle hens aan dek. Er is geen andere optie dan ons langer aan de maatregelen te houden en je te laten testen als je klachten hebt”, aldus Samantha Dinsbach, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Twente.

Vorige week vermoedde de GGD al dat de nieuwe variant in aantocht is en misschien zelfs al in Twente rondzwaait.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.