Hengelo
Radionieuws
Video

Hengelose hitlijst keert succesvol terug in samenwerking met Enschede

De Top 1000 keerde eind december na vier jaar weer terug op de lokale radio. Meer dan zestig vrijwilligers, medewerkers én gastpresentatoren hebben zich vier dagen lang ingezet om deze marathonuitzending mogelijk te maken. "Het was een mooie afsluiter van een bewogen jaar", aldus 1Twente-directeur Flip van Willigen.

Een van Nederlands oudste hitlijsten

Tussen kerst en oud & nieuw zond de lokale omroep de 28ste editie van de Top 1000 uit. De aftrap van deze marathonuitzending was op zondag 27 december om 9.00 uur en de uitzending eindigde woensdag 30 december om 19.00 uur. De hitlijst werd live uitgezonden vanuit de bibliotheek in Hengelo en was te horen en te zien via 1Twente.nl of via de etherkanalen 105.8 FM (Hengelo), 105.1FM (Enschede) en op de kabel via 104.1. Luisteraars maakten tijdens de Top 1000 kans op leuke prijzen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers en bedrijven.

Bruggink top 1000
Wethouder Claudio Bruggink (links) was een van de gastpresentatoren. Rechts presentator Evert Duipmans. © 1Twente

Enthousiaste vrijwilligers

De uitzending kwam tot stand dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers, lokale dj’s, presentatoren en technici van 1Twente Hengelo en 1Twente Enschede. Tijdens de marathonuitzending schoven ook lokale prominenten en gasten aan, waaronder het vrijwel voltallige college van Hengelo. Burgemeester Sander Schelberg en wethouders Claudio Bruggink, Gerard Gerrits en Mariska ten Heuw lieten zich van een geheel andere kant zien én horen. Zo kwamen we te weten wat de favoriete muziek van het Hengelose gemeentebestuur is en hoe ze afgelopen coronajaar beleefden. Persoonlijk en vanuit hun functie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.