Enschede

Besmettingen nemen toe; Liberein weert bezoekers

De Kuierlijnen bij Liberein worden weer in ere hersteld. Bezoekers van de locaties Bruggerbosch, De Eschpoort en de afdeling Kolibrie op Ariënsstate zijn niet meer welkom. Met ingang van maandag zijn de locaties voor bezoekers gesloten vanwege het oplopend aantal besmettingen onder personeel en cliënten. De enige mogelijkheid de bewoners de komende dagen te zien, te spreken en hen nieuwjaarswensen over te brengen is via de Kuierlijn.

DSCF2384
Liberein, locatie De Eschpoort © Henk ten Harkel

De directie kan nog niet zeggen hoelang de sluiting duurt.“Deze maatregel geldt in tot het moment dat het aantal besmettingen rigoureus afneemt en de incubatietijd van tien dagen van de laatste besmettingen is verstreken”, meldt Liberein in een bericht op haar site.

Volgens de zorginstelling is er geen andere keus: De veiligheid van bezoekers, de nog niet besmette bewoners en medewerkers zijn in het geding.

Kuierlijnen

De locaties Ariënshuis, Ariënsstaete met uitzondering van De Kolibrie en Klaaskateplein De Marke 1&2 blijven vooralsnog gewoon geopend voor bezoek. De speciale bezoekregeling rondom de feestdagen voor afdeling De Brink blijft ook gewoon van kracht.

Vanaf dinsdag 29 december zijn de kuierlijnen weer geopend op alle locaties. Op deze manier kan iedereen op een veilige manier, gescheiden door een glaswand, met elkaar spreken. De bewoners worden door een medewerker naar de Kuierlijn gebracht.

De kuierlijnen zijn beschikbaar op de locaties Ariënshuis, Ariënsstaete, Bruggerbosch, De Eschpoort en De Marke.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.