Enschede
Video

Bestuursvoorzitter MST: ‘Tweede golf kost kwaliteit van leven’

Premier Rutte maakte maandag bekend wat al langer op de loer lag: ook de detailhandel moet de komende vijf weken dicht en de maatregelen worden aangescherpt. Voor ziekenhuis MST een maatregel die hard nodig is.

“We zijn opgelucht nu de lockdown van kracht is”, maakt Sophia de Rooij, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis MST, duidelijk. “We vragen al sinds weken aandacht voor deze situatie.” De Rooij geeft aan dat het personeel, tijdens de eerste golf, de zomer nog als lichtpuntje zag. Inmiddels werkt het ziekenhuis al maanden met grotere aantallen patiënten dan er officieel zijn toegedeeld. “En niemand weet hoe lang dit nog gaat duren”, vult de bestuursvoorzitter aan. “De impact op de medewerkers is echt enorm. Met name de lijst van uitgestelde operaties wordt steeds langer. De tweede golf kost deze patiënten kwaliteit van leven. Mensen die anders aan het bevolkingsonderzoek mee hadden gedaan, vallen nu buiten beeld. Volgend jaar heeft dat gevolgen”, zo De Rooij.

Bezoekers

De bestuursvoorzitter benadrukt in een interview met 1Twente hoe belangrijk het daarom is dat mensen zich aan de maatregelen houden. Ook in het ziekenhuis. “We zien dat niet iedereen zich aan de maatregelen houdt. Vooral ’s avonds moeten we discussies met mensen voeren als ze iemand met meer dan een persoon willen bezoeken. Hou je gewoon aan de regels. We doen het voor iedereen”, aldus de Rooij.

Ziekenhuis Google Maps

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.