Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Patrick Welman na zes jaar nog niet klaar als burgervader van Oldenzaal: raad stemt in met nieuwe termijn

17062024 aanbeveling herbenoeming burgemeester Patrick Welman
Beeld: Gemeente Oldenzaal

Als het aan de gemeenteraad ligt is Patrick Welman ook de komende zes jaar burgemeester van de Oldenzaal. “Ik wil ook graag door”, vertelt hij in de ochtendshow van Twente FM. “Dat is een mooie combinatie.” Eind dit jaar vindt de officiële beëdiging van Welman plaats.

De aanbeveling voor herbenoeming van huidig burgemeester Welman ligt nu via de commissaris van de Koning bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. “Ik probeer het ambt in te vullen zoals het bij de inwoners van Oldenzaal past. Als dat wordt gezien en gewaardeerd, doet mij dat deugd”, aldus Welman.

Spanning

Het is de eerste keer dat Welman een herbenoeming meemaakt. Hij werd op 17 december 2018 benoemd voor zijn eerste termijn als burgemeester van Oldenzaal. “Ik vond het wel een beetje spannend. Je weet natuurlijk nooit of de raad voor stemt”, aldus de burgemeester. “Dat hebben de raadsleden wel gedaan en dat stemt mij tot grote tevredenheid.”

“We kijken uit naar een verlengde periode van samenwerking”

De vertrouwenscommissie, bestaande uit Oldenzaalse raadsleden, is een jaar bezig met de herbenoemingsprocedure. Het ‘Verslag van Bevindingen’, opgesteld door deze commissie, heeft in de raad geleid tot positieve aanbeveling tot herbenoeming van Welman. “Wij willen Patrick van harte feliciteren met zijn herbenoeming en kijken uit naar een verlengde periode van samenwerking”, vertelt voorzitter vertrouwenscommissie, Petra Oude Engberink.

Audiofragment
Herbenoeming Patrick Welman en Toekomstvisie Oldenzaal
De burgemeester doet nog een nieuwe periode in Oldenzaal
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.