Verkeer
Stuur appje
Zoek

Met de politiemotor door het stadhuis: Twentse atleten Special Olympics groots uitgezwaaid

  • Special olympics feest 1 1twente
    In het stadhuis van Hengelo zijn 140 sporters en hun coaches feestelijk uitgezwaaid.
    Beeld: 1Twente
  • Politiemotor special olympics
    In het stadhuis van Hengelo zijn 140 sporters en hun coaches feestelijk uitgezwaaid.
    Beeld: 1Twente

In het stadhuis van Hengelo zijn 140 sporters en hun coaches woensdagavond feestelijk uitgezwaaid. De sporters met een verstandelijke beperking doen mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg. Eerder werd het grote sportevenement in Hengelo gehouden.

De sfeer zat er goed in bij alle sporters, coaches en familieleden van de sporters. Er waren optredens van zangers Vinzzent en Henk Dissel. De show werd aan elkaar gepraat door Willie Oosterhuis en de presentatoren van SpecialTV van Oost. De olympische vlam werd ontstoken en onder begeleiding van een politiemotor en agenten werd de vlam het stadhuis uitgedragen.

Special Olympics

De Special Olympics Nationale Spelen is een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2022 werd het evenement in Hengelo gehouden. Het sportevenement is in het leven geroepen. Dit jaar wordt het in Breda en Tilburg gehouden. Het inclusieve sportevenement wil op deze manier sporten voor mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en sporters uit deze doelgroep een podium bieden om uit te blinken.

Hardlopen

Eén van de sporters die meedoet is hardloper Friso Roeleveld. Hij traint bij atletiekvereniging MPM in Hengelo en heeft zich goed voorbereid op de spelen. “Misschien wel iets te veel. Het is echt een verslaving”, zegt de atleet. Vorig jaar mocht hij Nederland vertegenwoordigen op de World Games van de Special Olympics in Berlijn. In Breda en Tilburg doet de Hengeloër mee aan de 400 en 1500 meter. “Het gaat allemaal goed komen. Heb er alle vertrouwen in."

Lees verder onder de afbeelding.


Friso roeleveld special olympics 2024 1twente
Eén van de sporters die meedoet is hardloper Friso Roeleveld uit Hengelo.
Beeld: 1Twente

'Hoofd leegmaken'

Ook zwemster Paula Mulder is er helemaal klaar voor de Special Olympics. Zij traint meerdere keren per week bij de Almelose Zwem- en Polovereniging De Veene uit Almelo en doet op verschillende afstanden mee. Onder andere de 50m schoolslag, 50 meter vrije slag en op de 4x 25 meter estafette. Het zwemmen is voor Mulder erg belangrijk: “Ik kan mijn hoofd helemaal leeg maken. In het zwemmen kan ik mijn doelen stellen.”

Friso roeleveld training 1twente
Lees ook
Van FBK naar Olympiastadion in Berlijn: Hengeloër Friso (23) doet mee aan Special Olympics
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.