Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sporters met beperking zaterdag op herhaling in FBK Stadion Hengelo

230605 plattegrond special friends sportdag hengelo 2
Hier gaat het zaterdag allemaal gebeuren, in het FBK Stadion in Hengelo.
Beeld: special sport events twente

In heel Twente konden sporters met een verstandelijke beperking zich vorig jaar juni drie dagen lang meten met andere sporters onder de noemer 'Special Olympics Nationale Spelen Twente'. Dat sportieve festijn op 10, 11 en 12 juni schreeuwde om een vervolg en daarom veranderde de verantwoordelijke stichting van lading én van vlag. Special Sport Events Twente houdt komende zaterdag de eerste activiteit in het Hengelose FBK Stadion: de Special Friends Sportdag.

Willie Oosterhuis

Dankzij de Special Olympics van vorig jaar juni hebben tal van Twentse clubs het aangepast sporten binnen de vereniging geïntegreerd of ze zijn er mee bezig dat voor elkaar te krijgen. Zo'n sportdag moet daarop weer even de aandacht vestigen. Daarbij moet het gewoon een sportieve én gezellige dag worden, vindt Willie Oosterhuis, aanstaande zaterdag de gastheer. De Haaksbergenaar heeft met Special TV, het bedrijf dat hij samen met z'n zoons runt, volop aandacht voor deze doelgroep.

“Michael Keizer is autistisch, Marjolein van den Brink heeft het syndroom van Down, maar met een beetje hulp kunnen ze prima een talkshow in goede banen leiden”

Special TV

Oosterhuis: "Voor RTV Oost hebben we vorig jaar als Special TV twee series gemaakt, waarbij mensen met een beperking zelf de touwtjes in handen hebben en er komt een nieuwe serie aan. Neem onze presentatoren Michael Keizer en Marjolein van den Brink: de een is autistisch, de ander heeft het syndroom van Down, maar met een beetje hulp kunnen ze prima een talkshow in goede banen leiden. Ik vind het heerlijk om met hen samen te werken."

Friso roeleveld training 1twente
Lees ook
Van FBK naar Olympiastadion in Berlijn: Hengeloër Friso (23) doet mee aan Special Olympics

Femke Kok

Keizer en Van den Brink zullen zaterdag, net als Oosterhuis, ook in Hengelo zijn. In het FBK Stadion worden die dag meer dan vijftien verschillende sporten aangeboden tijdens een sportieve instuif. De ochtend wordt om 10.30 uur afgetrapt door topschaatser Femke Kok samen met enkele Special Olympics-ambassadeurs. Volkszanger Ronnie 'koning van de polonaise' Ruysdael sluit de dag feestelijk af rond 15.30 uur. Deelname is gratis.

icon_main_info_white_glyph

Van basketbal tot bungeetrampoline

Sporten die zaterdag worden aangeboden zijn basketbal, bocce, boogschieten, golf, judo, handbiken, voetbal, korfbal, tennis, framerunning, tafeltennis, (para)hockey, skeeleren, skiën, survivalrace, gymnastiek, atletiek, dans en bungeetrampoline. Meer info via de website.

'Leeftijd speelt geen rol'

De organisatie laat weten dat iedereen welkom is: "Leeftijd speelt geen rol. Je bent goed zoals je bent, dus welke beperking je ook hebt of ervaart, wees welkom. Ook broertjes, zusjes, vaders, moeders, oma en opa’s mogen allemaal meedoen. We zorgen voor een lekkere lunch en een mooie herinnering!"

Donderdag 8 juni is Willie Oosterhuis te gast in 1Twente Vandaag

230605 special olympics PATRICK OLDE NORDKAMP
Vorig jaar lachten deze sporters de bezoekers van de wedstrijden in Hengelo toe.
Beeld: 1Twente / PATRICK OLDE NORDKAMP
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.