Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twentse Lotte (37) zingt in drie verschillende talen tijdens finale Twents Songfestival in Ootmarsum

Persfoto Lotte Aarnink 4000x4000
Beeld: Harry Kruisselbrink

Met de paplepel werd het Lotte Aarnink al op jonge leeftijd ingegoten, de liefde voor muziek. Op 26-jarige leeftijd begon ze met zingen. In het Openluchttheater Ootmarsum op zondag 7 juli dit jaar staat de Haaksbergse in de schijnwerpers tijdens de finale van het Twents Songfestival met haar nummer ‘Kats van ‘t Rabat’.

Bezeten van muziek begint Lotte op jonge leeftijd aan muziekles. “Tijdens deze muziekles werd er op spelende wijs les gegeven”, vertelt Lotte. Na blokfluitles mocht ze vanaf haar tiende eindelijk een instrument kiezen. “Ik wilde eigenlijk gaan drummen, maar mijn vader zei dat ik beter gitaarspelen kon gaan leren.”

Schrieverskamp

“Zingen durfde ik eigenlijk pas op mijn 26e aan”, lacht Lotte. In april 2023 werd Lotte gevraagd voor het Schrieverskamp onder leiding van Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds. “Ik stuurde twee covers op, niet eens in het Nedersaksisch, en dat zagen ze wel zitten.”

“Ik had nog nooit zelf een nummer geschreven”

Tijdens het Schrieverskamp krijgen de zangers de opdracht om een eigen nummer te schrijven in het Nedersaksisch. “Ik had nog nooit zelf een nummer geschreven”, legt Lotte uit. Met een melodie als basis, opgenomen tijdens een repetitie in 2018, begon ze vervolgens met schrijven.

Twents Songfestival 2023
Lees ook
Finale Twents Song Festival: Van balads tot boerenrock, alles ‘kats in et plat’

Duits ook Nedersaksisch

“Tijdens het Schrieverskamp moesten de nummers in het Nedersaksisch, maar Duits is dat ook”, aldus de finalist van het Twents Songfestival. Al gauw ontstond het nummer ‘Kats van ‘t Rabat’, dat gezongen is in drie verschillende talen: Duits, Engels en Twents.

Twents Songfestival

Hoewel Lotte ervaring heeft op verschillende podia, twijfelde ze over deelname aan het Twents Songfestival. “Oh my god, dacht ik. Songfestival, dat is niet helemaal my cup of tea”, lacht ze. Toch koos ze voor deelname aan dit zangfestival, en met resultaat: een plek in de finale op zondag 7 juli. Op 21 juni komt haar singel 'Kats van 't Rabat' officieel op YouTube en Spotify uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.