Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-profvoetballer John Verhoek sticht voetbalschool in Enschede

Oud-profvoetballer John Verhoek speelde jaren in de Duitse Tweede Bundesliga, maar is inmiddels Enschedeër met een eigen voetbalschool. De Hagenees zette recentelijk een punt achter zijn carrière na een teleurstellend seizoen bij VFL Osnabrück, maar hangt zijn voetbalschoenen nog niet helemaal aan de wilgen. Op 5 juli kunnen kinderen uit de hele regio naar de velden van Tubanters komen om mee te doen met de Open Dag.

Verhoek ging in Enschede wonen, omdat hij een contract tekende bij VFL Osnabrück. Maar bij deze club ging zijn carrière als een nachtkaars uit. Stilzitten wilde de oud-voetballer niet. “Ik wilde niet in een zwart gat terecht komen. Die voetbalschool kwam op mijn pad en motiveerde mij enorm”, aldus Verhoek.

Spelers helpen

Verhoek wist al snel wat hij wilde doen. “Het spel van jonge spelers verbeteren”, zegt hij. “Mijn zoontjes voetballen ook bij een talententeam, maar de wachtlijsten daarvoor zijn enorm lang. Toen kwam iemand die ik ken bij de club van mijn zoontjes met het idee voor een voetbalschool. Zo is het idee ontstaan.”

FC Twente

De ex-voetballer had vanuit vroeger al een link met de stad Enschede. “Mijn broertje Wesley heeft hier een tijdje gevoetbald. Ik kwam geregeld kijken hoe hij het deed.” Naast de familielink komt de import-Tukker ook veel bij FC Twente nu hij in Enschede woont. “De vader van Sem Steijn was mijn trainer in de jeugd. Ik ken hem als klein broekie.”

Bittere eind

Het einde van zijn carrière had Verhoek graag anders gezien. “Ik moest weg na een wisseling van de wacht bij Hansa Rostock, waar ik al jaren speelde. Ik was bijna rond met FC Groningen om ze aan het begin van dit seizoen te versterken. Ik was alleen iets te duur.”, aldus de spits. “VFL Osnabrück pikte mij op. Ik begon daar redelijk goed. Na een trainerswissel speelde ik geen minuut meer.

Hij liet zich niet uit het veld slaan en vroeg de trainer van de Duitse ploeg om nog enkele minuten te mogen maken voordat hij afscheid nam. “Hij heeft mij geen minuut gegund. Het voelt nog steeds als een hoofdstuk dat niet is afgesloten.” Door deze beslissing is de honger om te spelen nog niet helemaal geblust bij Verhoek. “Mocht er een club hier in de buurt komen dan zal ik er nog over nadenken. In elk geval ga ik wanneer het kan bezig met mijn trainerspapieren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.