Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo dankzij 'containerdorp' Groot Driene op plek 3 met tijdelijke woningen

IMG 6127 containerwoningen hengelo
Van die 472 tijdelijke woningen in Hengelo zijn er in april vorig jaar 200 opgeleverd in de wijk Groot Driene. Het gaat hier om containerwoningen, die met name bedoeld zijn voor jongeren.
Beeld: 1twente

De afgelopen vijf jaar zijn landelijk bijna 15.000 vergunningen afgegeven voor tijdelijke woningen. Ruim de helft van deze vergunningen is afgegeven in Noord-Brabant, Noord-Holland of Utrecht. Hengelo springt er in Overijssel uit: die stad staat op plek 3 blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal vergunde woningen geeft aan hoeveel woningen er in de nabije toekomst gebouwd gaan worden. Gemiddeld duurt dat ongeveer twee jaar, maar voor tijdelijke woningen is de doorlooptijd vaak korter. Het gaat om woningen die maximaal tien jaar op een tijdelijke locatie gebouwd mogen worden.

Van alle gemeenten zijn in de periode van 2019 tot en met 2023 de meeste vergunningen afgegeven voor tijdelijke woningen in Utrecht (1079). Daarna volgen Tilburg (972), Hengelo (472) en Eindhoven (412).

Hengelo bij koplopers

Van die 472 tijdelijke woningen in Hengelo zijn er in april vorig jaar 200 opgeleverd in de wijk Groot Driene. Het gaat hier om containerwoningen, die met name bedoeld zijn voor jongeren. De tijdelijke woningen, met een oppervlakte van zo'n 28 vierkante meter en voorzien van slaapplek, badkamer, woongedeelte en keuken, moeten de druk op de woningmarkt verlichten.

Coontainer hengelo emileurban
Lees ook
Tweehonderd Hengelose containerwoningen worden binnen zes weken opgeleverd

Landelijk zijn er vorig jaar vergunningen verstrekt voor bijna 4.200 tijdelijke woningen, 28 procent meer dan in 2022. De meeste tijdelijke woningen zijn bestemd voor studenten en starters. Iets minder dan een derde van de woningen was bestemd voor statushouders, waaronder Oekraïners met een tijdelijke verblijfsstatus.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.