Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tweehonderd Hengelose containerwoningen worden binnen zes weken opgeleverd

Projectontwikkelaar Leyten-Trebbe heeft vrijdag 17 februari de laatste van in totaal tweehonderd containerwoningen geplaatst aan Sportlaan Driene in Hengelo. De tijdelijke woningen zijn met name bedoeld voor jongeren. De vraag naar huisvesting voor deze doelgroep is bijzonder groot.

Woningnood

In rap tempo werd het tijdelijke wooncomplex uit de grond gestampt. Als een soort Tetris in het groot werden afgelopen vrijdag de laatste twee containerwoningen bovenop elkaar gezet. De tweehonderd woningen moeten de druk op de sociale woningbouw in Hengelo iets verlichten.

Zeecontainers

De woningen hebben een oppervlakte van zo'n 28 vierkante meter en zijn voorzien van een slaapplek, badkamer, woongedeelte en keuken. Projectontwikkelaar Trebbe bouwt de woningen. “We leveren het project op 1 april op.Vanaf dan kan Welbions de woningen gaan verhuren”, zegt werkvoorbereider Martijn Hartgerink van Trebbe.

Sportlaan Driene

De plek waar de woningen staan, Sportlaan Driene, ondergaat de komende jaren een flinke metamorfose. Het voormalige sportpark staat al jaren bekend als een grimmig stukje Hengelo. De realisatie van deze containerwoningen is de eerste stap in het nieuw leven in blazen van het wijkje. Op termijn komen hier 300 tot 400 woningen, een zorgcentrum en een woongroep voor mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De bouw hiervan begint pas nadat de containerwoningen over een kleine tien jaar weer weggehaald zijn.

Studios Groot Driene aanzicht vanaf parkeerplaats
Lees ook
Burgemeester Hengelo stelt SP gerust: ‘Plan flexwoningen voldoet aan brandveiligheidseisen’

Welbions

Woningcorporatie Welbions gaat de appartementen verhuren. Ruim 120 woningen zijn bedoeld voor jongeren die staan ingeschreven bij Welbions, 50 zijn er voor studenten van Universiteit Twente, 20 zijn er voor doorstromers van begeleid wonen en 10 woningen zijn bestemd voor overige spoedzoekers. De omgebouwde containers hebben energielabel C of D.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.