Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van ‘broekies’ in Wilminks Kweek naar eigen voorstelling: deel van eerste lichting gaat het Enschedese theater in

Vier oud-leden van Wilminks Kweek - het talententraject van het Wilminktheater in Enschede - hebben samen een nieuwe muziektheatervoorstelling geschreven. De voorstelling 'WE HEBBEN HET GEZELLIG' gaat over vriendschap en is geschreven door Aniek Venhoeven, Melissa Lodder, Lisa Schol en Jip Wassenberg. Van 6 tot en met 8 juni wordt de voorstelling gespeeld in de Kleine Willem in Enschede.

Binnen het talentontwikkelingstraject Wilminks Kweek krijgen jonge acteurs de kans om mee te spelen met professionele producties. De actrices kwamen via Codarts Rotterdam terecht in Enschede voor de pilot van Wilminks Kweek. Inmiddels bestaat het traject al drie jaar. Ze worden gecoacht en staan met bekende namen op het podium. Zo bouwen zij een netwerk op en wordt de kans op een succesvolle carrière vergroot.

Enschede

De actrices spelen veel voorstellingen namens het Wilminktheater en zo zijn ze ook bij het idee gekomen om de voorstelling te maken. “Theaterproducent Gerard Cornelisse kwam naar ons toe en zei dat als we iets willen maken, hij daar graag een podium voor biedt”, zegt speelster Jip Wassenberg. “Toen zaten we met elkaar in een koffietent en dachten we: ‘Waarom doen we dat niet?’ En zo zijn we tot de voorstelling gekomen”

De meiden van Wilminks Kweek verbleven tijdens hun traject drie maanden in Enschede. Het Wilminktheater heeft een woning in de stad, die ze voor die tijd konden gebruiken. “We zijn door de jaren heen verliefd geworden op de stad. Als we op de Oude Markt komen dan is het voor ons ook een soort van thuiskomen”, aldus Wassenberg.

Muziektheatervoorstelling

De voorstelling 'WE HEBBEN HET GEZELLIG' volgt een, nogal absurde, amateurtheatergroep tijdens de repetities van hun aankomende voorstelling. Een grote vraag die in de voorstelling gesteld wordt is ‘Kun je een vriendschap uitmaken’. “Iedereen heeft wel eens denk ik een vriendschap uit willen maken, maar dat is toch anders als een relatie”, aldus Aniek Venhoeven. “We hebben de rollen onze eigen namen gegeven. Zo komt het soms gevaarlijk dicht in de buurt”, lacht Wassenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.