Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brinktoren in Hengelo verfraaid met poëzie van stadsdichters

  • IMG 9992 marktgedichten debrink foto emile urban
    Beeld: 1Twente
  • IMG 9984 marktgedichten debrink foto emile urban
    Beeld: 1Twente

Vier Hengelose stadsdichters hebben De Brinktoren van Hengelo bezet. Niet fysiek, maar op literaire wijze; op de glazen wanden van de toren staan sinds vrijdag gedichten van Wouter Munsterman, Herman Koetsveld, John Heymans en Reinier de Rooie.

De vier gedichten hebben inhoudelijk allemaal een relatie tot het marktplein en zijn - samen met het gedicht op het gebouwtje van de fietsenstalling - de aftrap voor een serie van ‘Marktgedichten’ op en rond het marktplein. De gedichten zijn in de loop der jaren geschreven door de zeven Hengelose stadsdichters die Hengelo vanaf 2008 tot nu toe heeft gehad.

Voormalig Marktmeestershuisje

Het gedicht van Herman Koetsveld stond eerder al op het voormalige Marktmeestershuisje (Nu het onderkomen van Lef & Zen, red) en is daarmee weer terug op het marktplein. De laatste stadsdichter, Wouter Munsterman, schreef zijn laatste gedichten voor de fietsenstalling en voor de Brinktoren.

Initiatief

Het project Marktgedichten is een initiatief en samenwerking van Hengelo Leest, Hengelo Promotie en de gemeente Hengelo. Doel is om poëzie letterlijk en figuurlijk dichterbij te brengen. In de loop van het jaar zullen nog meer Marktgedichten rondom het marktplein verschijnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.