Hengelo

Auni-Toernooi wint Ambassade van Verdraagzaamheid 2020

Het Auni-Toernooi heeft de prijs ‘Ambassade van Verdraagzaamheid’ gewonnen. Het multiculturele zaalvoetbaaltoernooi is al 35 jaar een begrip in Hengelo.

Auni Kandemir LR
Initiatiefnemer Auni Kandemir © Auni-Toernooi

Voor organisator Auni Kandemir is de prijs een welkome opsteker, na het slechte nieuws van begin oktober. Toen werd besloten het jaarlijkse evenement af te gelasten vanwege corona. “Al 35 jaar organiseren we met plezier en overtuiging dit jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Deze mooie prijs is een enorme opsteker voor ons”, aldus Kandemir. De organisator zegt trots te zijn dat ze gewonnen hebben: "Het geeft ons energie om volgend jaar het toernooi weer te organiseren."

Verdraagzaamheid

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een lokaal project of organisatie die zich inzet voor interculturele verdraagzaamheid. Het is een initiatief van Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis voor de Verdraagzaamheid. Er waren twaalf initiatieven die meededen met de prijs. Wegens corona werd de uitreiking via Zoom gehouden.

Een begrip

Het Auni-Toernooi is al ruim drie decennia een begrip in Hengelo. Het toernooi brengt jongeren van verschillende culturen bij elkaar om te voetballen. Teams uit het hele land komen naar Hengelo. Het zaalvoetbaltoernooi trekt jaarlijks duizenden bezoekers.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.