Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend Hengelo: van Stoer Voer tot Zomernacht van de Haven en Gluren bij de Buren

230629 stoer voer PR
Van vrijdag tot en met zondag wordt de 8e editie van het Foodfestival Stoer Voer gehouden in het Prins Bernhardplantsoen
Beeld: Stoer Voer

Het wordt lastig kiezen dit weekend voor mensen die graag samen met anderen een beetje cultuur willen opsnuiven op een sfeervolle locatie in Hengelo. Gelukkig hoef je niet kiezen: met een beetje handig plannen zijn onderstaande vijf evenementen allemaal te bezoeken.

Stoer Voer

Vrijdagmiddag begint het al met het Stoer Voer Foodfestival in het Prins Bernhardplantsoen. Tot en met zondagavond wordt de 8e editie van het Foodfestival Stoer Voer gehouden. De foodtrucks staan weer paraat met heerlijke gerechten, de mensen van Stanislaus Brewskovitch met goede bieren en er zijn zoals altijd leuke activiteiten voor de kids.

Schouwart

Voor mensen die van beeldende kunst en een goed verhaal willen genieten, is er zaterdag 1 juli om 14.00 uur een gratis rondleiding langs alle nu lopende exposities (Schouwart) in Schouwburg Hengelo. Beeldend kunstenaars Maarten van Aken, Bas Hordijk en Margot Olde Loohuis zijn die middag aanwezig met hun verhaal. De entree is gratis. Spontaan binnenlopen kan, maar even aanmelden zou fijn zijn via de site van Schouwburg Hengelo

Auni All Stars

Zaterdag 1 juli is er een speciale editie van het Auni-zaalvoetbaltoernooi. Al bijna veertig jaar wordt dit toernooi in de laatste week van het jaar in Hengelo gehouden. Ooit gestart door naamgever Auni Kandemir om te zorgen voor meer 'multiculturele verdraagzaamheid' onder de voetballende jeugd in Hengelo en omgeving en uitgegroeid tot een evenement met landelijke bekendheid, waaraan tal van bekende voetballers meededen. Komende zaterdag is er voor één keer een zomerse variant: de Auni All Stars Editie. De teams die dit jaar meedoen in de Hengelose sporthal Veldwijk wonnen het toernooi allemaal al eens. Iedereen is zaterdag vanaf 12 uur welkom bij de wedstrijden. Entree is gratis.

Zomernacht van de Haven

Zaterdag 1 juli vanaf 17.00 vindt de tweede editie van de Zomernacht van de Haven plaats in Kunstwerkplaats De Möllerwerf. Het evenement is bedoeld voor mensen die graag dansen op muziek uit de jaren ’70 en ’80 met af en toe een smartlap. De ondertitel luidt 'Voor vrijgezellen, stellen en ex-stellen'. Op een verrassende manier kunnen bezoekers kennismaken met het Hengelose havengebied. Verder kan iedereen genieten van streekproducten en een bijzonder biertje op het ‘mini-speciaalbierfestival.’ Locatie: Oude Boekeloseweg 33e. Kaarten kosten 11 euro p.p.. Meer informatie: https://nachtvandehaven.nl/

Gluren bij de Buren

Op zondag 2 juli vindt er een nieuwe zomereditie van Gluren bij de Buren plaats in Hengelo. Bij deze editie zijn de optredens niet, zoals vorig jaar, in Hengelose huiskamers, maar in 36 tuinen verspreid over de gemeente. De optredens van de 36 acts zijn gratis toegankelijk. Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op tussen 13.00 en 18.00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage, reserveren is niet nodig.

Natuurdag Weusthag

In het Weusthagpark tenslotte wordt zondag 2 juli een natuurdag gehouden. Je bent vanaf 10.00 uur van harte welkom om mee te doen aan één van de groene workshops en excursies. Er onder meer een vogelexcursie vanaf 8.00 uur (start bij de IVN Heemtuin, opgave via: [email protected] onder vermelding van 'vogelexcursie 02-07-2023'), een leerzame wandeling onder leiding van een gids om 10.30 en 12.30 uur en kinderen kunnen het kabouterpad volgen. Kom lekker op de fiets, want parkeren bij het park is lastig. Op zondag 2 juli van 10.00 tot 15.00 uur. Locatie: Burgerpark het Weusthag, ingang Van Alphenstraat 15a.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.