Verkeer
Stuur appje
Zoek

ATIK Apeldoorn wint All Stars-editie van 38e AUNI-toernooi in Hengelo

20230702 atik zaalvoetbal wint all stars editie auni toernooi
De trotse mannen van ATIK uit Apeldoorn met hun kampioensbeker
Beeld: AUNI-toernooi

De All Stars-editie van het 38e AUNI-Toernooi is gewonnen door ATIK. Het team uit Apeldoorn speelde de finale tegen het Hengelose gelegenheidsteam Duo Penotti. De eindstand viel met 4-2 uit in het voordeel van ATIK. Het team uit Apeldoorn heeft al sinds 2000 meerdere keren meegedaan, maar mag nu voor het eerst de beker mee naar huis nemen.

Geslaagd toernooi

De teams die dit jaar meededen in de Hengelose sporthal Veldwijk bestonden uit mannen van 45 jaar of ouder, allemaal oud-deelnemers. Zes teams streden deze speciale editie van het Auni-toernooi tegen elkaar om de felbegeerde beker. "Hoewel de jaren zijn verstreken en de spelers nu natuurlijk op een wat hogere leeftijd zijn, hebben ze niets van hun glans verloren", zegt organisator Auni Kandemir. "Ze zijn nog steeds de absolute toppers die het publiek keer op keer hebben verbaasd met hun voetbalvaardigheden en onnavolgbare speelstijl. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi."

“Deze oud-spelers zijn nog steeds absolute toppers die het publiek keer-op-keer hebben verbaasd met hun voetbalvaardigheden en onnavolgbare speelstijl.”

Speciale editie

Omdat de editie van 2020 niet kon doorgaan vanwege corona wilde de geestelijk vader van het Auni-toernooi van de All Stars-editie, een op zichzelf staand evenement maken. "Ik werd steeds vaker gevraagd door mannen die in het verleden meededen aan het toernooi of ze niet een keer weer een balletje mochten mee trappen, maar dan op een iets ander niveau", legt Auni Kandemir uit. "Dat idee was er dus al wel een tijdje, maar ik zocht nog naar de goede vorm. Het mocht geen toernooi in het reguliere toernooi worden, vond ik."

Aunitoernooi aunitoernooi
Lees ook
'Auni-oudjes' laten in Hengelo zien dat ze nog altijd kunnen voetballen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.