Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Auni-oudjes' laten in Hengelo zien dat ze nog altijd kunnen voetballen

Al bijna veertig jaar wordt er in de laatste week van het jaar in Hengelo het Auni-toernooi gehouden. Ooit gestart door naamgever Auni Kandemir om te zorgen voor meer 'multiculturele verdraagzaamheid' onder de voetballende jeugd in Hengelo en omgeving en uitgegroeid tot een evenement met landelijke bekendheid, waaraan tal van bekende voetballers meededen. Komende zaterdag is er voor één keer een zomerse variant: de Auni All Stars Editie.

'Ander niveau'

"Ik werd steeds vaker gevraagd door mannen die in het verleden meededen aan het toernooi of ze niet een keer weer een balletje mochten mee trappen, maar dan op een iets ander niveau", legt Auni Kandemir uit. "Dat idee was er dus al wel een tijdje, maar ik zocht nog naar de goede vorm. Het mocht geen toernooi in het reguliere toernooi worden, vond ik."

“Als ik eenmaal bezig ben, moet het toch altijd weer perfect worden.”

Rijk verleden

Op zaterdag 1 juli aanstaande is het zover. In eerste instantie wilde Kandemir het klein houden: "Gewoon een paar teams uitnodigen, een eenvoudig foldertje maken en een gezellig feestje na afloop." Maar het liep toch een beetje uit de hand: er ligt bijvoorbeeld weer een prachtig, glossy magazine. Vol met foto's uit het rijke verleden van het toernooi en met een overzicht van de winnaars en de beste spelers per jaar. Kandemir lacht: "Als ik eenmaal bezig ben, moet het toch altijd weer perfect worden. Je wilt de deelnemende teams ook iets moois meegeven."

icon_main_info_white_glyph

'Inhaaleditie'

Omdat de editie van 2020 niet kon doorgaan vanwege corona wilde de geestelijk vader van het Auni-toernooi van de All Stars-editie een op zichzelf staand evenement maken: "Je zou kunnen zeggen dat we de editie van 2020 nu komende zaterdag houden. Daarmee is er toch elk jaar 'gewoon' een toernooi gehouden en kunnen we in 2024 tóch de veertigste verjaardag vieren", besluit de immer enthousiaste Hengeloër.

Reguliere editie

De teams die dit jaar meedoen in de Hengelose sporthal Veldwijk bestaan allemaal uit mannen van 45 jaar of ouder en deden allemaal al eens eerder mee aan het toernooi. Na afloop worden de prijsuitreiking en de barbecue gehouden bij de Turkse vereniging TAAB in Hengelo. En dan zal onder het genot van een drankje kunnen worden vooruitgeblikt naar het komende, reguliere toernooi op 23 december van dit jaar. Daaraan zullen de deelnemers van zaterdag niet meedoen, maar het merendeel zal wél weer van de partij zijn om vrienden te ontmoeten en de sfeer op te snuiven, weet Auni Kandemir nu al.

Iedereen is zaterdag vanaf 12 uur welkom bij de wedstrijden. Vanaf 15.30 uur zijn de kruisfinales en om 16.45 uur wordt de finale gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.