Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose Lentefair ook op Moederdag vol kramen

Lentefair Almelo 2023
Sfeerbeeld van de Lentefair in Almelo een jaar geleden
Beeld: Björn van den Elst

Van plantenstekjes tot gehaakte diertjes en van bijenproducten tot glas graveren; en kinderen kunnen zich laten schminken. De Almelose Lentefair van Groei & Bloei is meer dan een voorjaarsfeestje voor de tuinliefhebber.

De jaarlijks Lentefair in het Doepark de Hagen valt dit jaar tegelijkertijd met Moederdag. Volgens voorzitter Marcel Mulder van Groei & Bloei Almelo was dat voor standhouders in ieder geval geen beletsel om zich aan te melden. ”Er is zondag weer een ruim en gevarieerd aanbod van activiteiten een producten voor een gezellige lentefair. In de tuin van het Naturhus staan meer dan 20 kramen.”

Zelfgekweekte stekken

Groei & Bloei houdt de lentefair samen met ’t Iemenschoer. De groenvereniging is zelf uiteraard ook aanwezig met een informatiekraam. Mulder: ”En er is een stand waar zelfgekweekte stekken van onze leden te koop worden aangeboden. De bloemschikkraam is weer gevuld met bloemstukken gemaakt door onze bloemschikkers.”

Voor bezoekers is er bovendien taart, gebak of koek uit eigen keuken bij de koffie en de thee. ”Kinderen kunnen zich laten schminken en zich uitleven in de waterspeeltuin. En voor wie een gokje durft te wagen: er zijn mooie ‘groene’ prijzen te winnen. De Lentefair duurt zondag van 13 tot 17 uur. (Hagenborgh 4 in Almelo).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.