Verkeer
Stuur appje
Zoek

Landmacht koopt zeven extra radarsystemen van Thales

240415 gm200 klein
De GM200 MM/c is een mobiel radarsysteem dat volgens Thales snel verplaatsbaar en inzetbaar is.
Beeld: thales nederland

De Koninklijke Landmacht heeft zeven extra radarsystemen van Thales gekocht met een optie op nog twee meer. Het GM200 MM/C-radarsysteem kan zowel inkomend artillerie- en mortiervuur als vliegtuigen, drones en helikopters volgen en automatisch identificeren. Afgelopen februari werd het eerste exemplaar aan het publiek gepresenteerd en maakte de Landmacht bekend er negen gekocht te hebben.

“Thales is trots om bij te dragen aan de veiligheid van militairen en het beveiligen en bewaken van het Europese luchtruim”, zegt CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland.

Mobiel systeem

De Ground Master 200 Multi-Mission Compact is een mobiel radarsysteem dat volgens Thales snel verplaatsbaar en inzetbaar is. Het systeem kan binnen een minuut operationeel zijn en kan net zo snel weer de biezen pakken en zichzelf verplaatsen. Meerdere landen hebben al interesse getoond voor het in Hengelo ontwikkelde radarsysteem.

240215 radar THALES
Lees ook
De 'beste radar ter wereld' is gebouwd bij Thales in Hengelo

Honderden doelen tegelijk volgen

Het radarsysteem kan honderden doelen tegelijk volgen en identificeren. Naast het lokaliseren van drones, vliegtuigen en helikopters, kan het systeem ook inkomend artillerie-, raket- en mortiervuur detecteren en vervolgens herleiden naar de schietlocatie van de vijand. In samenwerking met luchtafweer en artilleriegeschut kunnen deze doelen en locaties uitgeschakeld worden.

Zichtbaar

Het detecteren kan volgens het defensiebedrijf op lange afstand, waardoor het grondpersoneel meer tijd heeft om informatie in te winnen zonder zichzelf te lang zichtbaar te maken voor de tegenstander.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.