Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose horecaondernemer Sander Leurink heeft zijn zinnen gezet op discotheek Dux

De Hengelose binnenstad gaat op de schop en daarvoor moeten ook horecagelegenheden wijken. Waaronder discotheek Vios in de Beekstraat. Eigenaar uitbater Sander Leurink had al nieuwe plannen voor Vios klaarliggen en bekijkt nu of hij daar wat mee kan in het leegstaande pand ‘discotheek Dux’ aan de Markt.

Veranderend uitgaanspubliek

Leurink liet deze week weten dat het gaat om een plan van een eventcentrum met bowlingbaan, indoor laserguest en -midgetgolf en wellicht nog andere mogelijkheden. ”Het uitgaanspubliek is veranderd. Dat heeft andere wensen en als horecaondernemer zul je daar voortdurend op moeten inspelen.”

Vios

Hij ging als jochie van 16 bij Vios aan de slag en nam de tent in 2017 samen met z’n kameraad Jeroen Hilgenberg over. ”Vanaf dat moment zijn we voortdurend bezig geweest met de bedrijfsvoering bij te stellen. De plannen die er nu liggen, passen bij voormalig discotheek Dux.”

“Het uitgaanspubliek is veranderd. Dat heeft andere wensen en als horecaondernemer zul je daar voortdurend op moeten inspelen.”

Deal met gemeente

Het pand staat al een paar jaar leeg en dit was voor Leurink natuurlijk het moment om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is overigens al twee jaar bekend dat dit eraan zat te komen. ”We hebben dan ook niet stilgezeten. Betrokken ondernemers hebben een deal met de gemeente Hengelo gesloten en voor Vios betekent dat de deuren tot maart 2026 open blijven.”

20230601 dux hengelo IMG 5194 emile urban
Sander Leurink, eigenaar- en uitbater van Vios, heeft interesse in het leegstaande pand van voormalig ‘discotheek Dux’ aan de Markt.
Beeld: Emile Urban

Meerdere opties

Leurink is blij dat hij nog zeker twee jaar door kan op deze plek en bekijkt meerdere opties voor de periode daarna. Een van die opties is wat hem betreft dus Dux. ”Mogelijk duurt het langer dan maart 2026, maar dat hangt van de gemeente af of die wel of geen vertraging oploopt. Tot die tijd moet Vios een goed draaiende discotheek blijven.”

Investeringen

En niet in de laatste plaats om de investeringen in Dux te kunnen bekostigen. Want daar moet volgens Leurink wel wat aan gebeuren. ”De tekeningen voor een verbouwing van Dux zijn gemaakt, maar het pand verkeert in dusdanige staat dat de investeringen substantieel zijn. Of ik dat ga doen, hangt af van de komende twee jaar. Het is een mooie plek, die meer mogelijkheden biedt.”

“Het Dux-pand verkeert in dusdanige staat dat de investeringen substantieel zijn. Of ik dat ga doen, hangt af van de komende twee jaar. Het is een mooie plek, die meer mogelijkheden biedt.”

Dubbel gevoel

De 45-jarige Leurink, ook eigenaar van automatiek De Toren en High5 in Enschede geeft aan dat hij de deur bij Vios met een dubbel gevoel achter zich zal dicht trekken. Tegelijkertijd biedt het nieuwe kansen. ”Je weet dat door ontwikkelingen het algemeen belang voor persoonlijk belang gaat. Dat is hier ook aan de orde. We worden uitgekocht en kunnen nog twee jaar de exploitatie voeren. Het voelt dubbel, maar het biedt ook nieuwe kansen. Zo heb ik er als ondernemer altijd ingestaan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.