Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Stakingen in streekvervoer Twente van de baan

Vakbond FNV en streekvervoerder Arriva hebben een overeenkomst over de aanpak van de hoge werkdruk voor buschauffeurs. Daarmee zijn de eerder aangekondigde stakingen voor dinsdag 12 maart van de baan. De vervoersmaatschappij heeft toegezegd dat de rit- en rusttijden van de chauffeurs worden aangepast.

De FNV stelde vorige week een ultimatum aan Arriva. Toen daar geen respons op kwam kondigde de vakbond stakingen aan.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘Arriva heeft toegezegd dat ze iets gaan doen aan de torenhoge werkdruk waar chauffeurs mee kampen in Twente. Ze hebben nu amper tijd om te eten, naar het toilet te gaan of om even de benen te strekken. Arriva geeft aan dat de roosters van de chauffeurs worden aangepast. Daarmee lijkt een groot probleem opgelost.’

Stemming over voorstel

De FNV legt het voorstel dat er nu ligt voor aan de leden. De ruim 400 werknemers stemmen dinsdag over het voorstel.

icon_main_info_white_glyph

Overname

Sinds Arriva het busvervoer in december overnam van Keolis, rommelt het aan alle kanten. Zo stelde Arriva de chauffeurs flink teleur door eenzijdig afspraken over belangrijke rij- en rusttijden te schrappen. De chauffeurs voelde hoge werkdruk. Er kwamen honderden klachten binnen over bussen die uitvielen of helemaal niet kwamen opdagen. Daarnaast was de dienstregeling volgens chauffeurs te krap. Arriva betuigde spijt en sprak van 'een roerige start'. Tot een oplossing kwam het niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.