Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente wint 20.000 euro met derde plek voor maatschappelijk project

Het project 'Passend Sporten' van 'FC Twente, scoren in de wijk' heeft zondag de derde prijs gewonnen in de verkiezing voor Maatschappelijk Project Eredivisie 2020. Met de prijs wint de club een bedrag van 20.000 euro.

FC Twente Passen Sporten 3e prijs
Met de derde plaats wint de club een bedrag van 20.000 euro © FC Twente

Mooie waardering

De prijsuitreiking vond zondag plaats in het online programma VI Live met Kees Jansma. sc Heerenveen won de eerste prijs met het project 'Wy tinke oan moarn'. De tweede plek ging naar FC Groningen met het project 'Frame voetbal on tour'. 'FC Twente, scoren in de wijk' viel met de derde plaats voor het tweede achtereenvolgende jaar in de prijzen; vorig jaar werd de club nog eerste bij de verkiezing. Het zorgt voor veel trots bij de maatschappelijke tak van de club. Projectleider Jelle Schiphorst: “We zijn erg blij en trots dat wij wederom in de prijzen zijn gevallen voor het beste Maatschappelijk Project Eredivisie. Dat is een mooie waardering voor ons werk en dit project. Het project Passend Sporten liep af in juli 2020. Echter is de behoefte nog steeds erg groot bij kinderen met een niet verstandelijke beperking zoals ADHD, autisme of gedragsproblemen om hen te ondersteunen om een passende sport te vinden. Het doel is daarom ook om dit project te continueren in 2021. Met dit resultaat, de aandacht voor het project en het gewonnen bedrag van € 20.000,- kunnen wij dit doel in 2021 bereiken door ons te blijven inzetten voor deze kinderen."

Passend Sporten

Het project 'Passend Sporten' is in het leven geroepen om kinderen met gedragsproblemen of een niet verstandelijke beperking aansluiting te laten vinden bij een sportvereniging. De praktijk wijst uit dat dat voor deze groep vaak moeilijk is. Vorige maand zei Schiphorst bij 1Twente Vandaag dat je kunt spreken van een 'grijs gebied'. "Aan de ene kant heb je de G-sport, voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking en aan de andere kant heb je de reguliere sport. Deze groep bivakkeert daar tussenin. Ze vallen tussen wal en schip."

Maatschappelijk Project Eredivisie

Met ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Alle achttien Eredivisieclubs dienen hiervoor een project in.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.