Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leuke verrassing: Enschedese musea krijgen meer dan 4 ton van VriendenLoterij

Caroline Breunesse en Irene Moors
Caroline Breunesse met de verrassing die Irene Moors van de VriendenLoterij kwam brengen.
Beeld: Jurgen Jacob Lodder

De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe kregen woensdag een aangenaam bezoekje van de VriendenLoterij. De musea krijgen nu in totaal 400.000 euro om te besteden aan onder andere de programmering en tentoonstellingen.

De samenwerking tussen de VriendenLoterij en De Museumfabriek is er sinds 2009. Rijksmuseum Twenthe heeft zich hier dit jaar bij aangesloten. Samen krijgen de culturele instellingen vanaf nu jaarlijks 350.000 euro. Dat wordt aangevuld met een deel van de winst van deelnemers van de VriendenLoterij die de musea als ‘goede doel’ hebben gekozen. Daarom bracht ambassadeur en presentatrice Irene Moors woensdag een cheque ter waarde van 404.186 euro langs.

Broer en zus

“Met deze verhoogde bijdrage aan de Enschedese musea, geven we een financiële impuls aan het museale landschap in Oost-Nederland. De samenwerking tussen de twee musea heeft ons gesterkt in de overtuiging dat beide een meerjarige ondersteuning verdienen", vertelt Jonne Arnoldussen, managing directer van de VriendenLoterij.

Caroline Breunesse, directeur-bestuurder van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe ziet de samenwerking als iets goeds: “Deze musea zijn als broer en zus. Samen spelen ze een cruciale rol in het kunst- en erfgoedlandschap in Twente, en hebben bovendien ook een landelijk bereik. Dankzij de bijdrage kunnen wij prachtige projecten mogelijk maken voor ons publiek.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.