Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voor Stadstheater Almelo valt na 30 jaar het doek: gemeenteraad durft het niet aan met gemeenschapsgeld

Raad over Stadstheater
Directie en familie wachten in spanning het oordeel van de gemeenteraad af. Directeur Hammink zit derde van links, met rechts naast haar adviseur Oude Weernink.
Beeld: N. Ikon

Almelo trekt de stekker uit Stadtheater van het Van der Valk Theaterhotel. De 3 scenario’s van het keuzemenu voor de gemeenteraad werden er uiteindelijk 6, de wethouder werd aan het wankelen gebracht en het einde van het liedje liet weinig aan duidelijkheid te wensen over.

Een ruime meerderheid van de Almelose gemeenteraad ziet het simpelweg niet zitten om de miljoenen nog langer vrij te maken die het Stadstheater de komende 15 jaar nodig denkt te hebben.

240226 Esther Hammink André Oude Weernink Ernst Bergboer
Lees ook
Almelose gemeenteraad beslist dinsdagavond over Stadstheater: 'Hopen op gezond verstand'

Een nieuwe optie op de valreep van de SP om alle financiële verzoeken van het Stadstheater af te wijzen kon na een heet avondje Almelose gemeenteraad op de ruime steun van 20 van de 35 stemmen rekenen. ”Ik voelde hem wel aankomen”, reageerde directeur Esther Hammink na afloop diep teleurgesteld tegenover aanwezige familie.

Het Stadstheater wilde nog geen officiële reactie geven. ”We laten dit even bezinken”, aldus adviseur André Oude Weernink. (later vandaag meer).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.