Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede-Zuid krijgt verplichte parkeerplekken voor deelscooters en -fietsen

Een voorbeeld van een parkeerhub in Thiemsbrug
Beeld: 1Twente/Emile Urban

Na de laatste uitrol in Enschede-Oost krijgt ook Enschede-Zuid ‘hubs’. Dit voorjaar worden de verplichte parkeerplaatsen voor elektrische deelfietsen en –scooters aangelegd. Met de hubs wil de gemeente voorkomen dat de gedeelde vervoersmiddelen in de weg staan.

In 2022 introduceerde de gemeente de hubs. Hiermee moest voorkomen worden dat de geparkeerde deelvoertuigen voor overlast zorgen. De eerste 37 hubs werden geplaatst in Enschede-Noord. Toen dit goed bleek te gaan kwamen er hubs in Enschede-Oost en Glanerbrug. Nu zijn de zuidwijken aan de beurt. De 31 nieuwe parkeerplaatsen worden over Stroinkslanden, Wesselerbrink en Helmerhoek verdeeld. Het idee is dat de locaties niet meer dan 300 meter uit elkaar liggen.

Twee soorten hubs

In Enschede-Zuid komen twee soorten parkeerplaatsen voor deelvervoer. Buurthubs zijn te vinden in straten, bijvoorbeeld naast een bushalte. Wijkhubs komen bij centrale plekken in de wijk, bijvoorbeeld bij een winkelcentrum. De locaties zijn te herkennen aan een groen bord of stoepsticker waarop ‘hub’ staat. Als de parkeerplekken eenmaal zijn aangelegd, dan kun je nergens ander meer parkeren. Het is dan niet mogelijk om je rit af te sluiten in de app op je telefoon. Als de hubs in Enschede-Zuid zijn aangelegd volgen Enschede-West en de centrumwijken nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.