Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Laatste kans om mee te denken over toekomst Oldenzaal

Oldenzaal 2040
Beeld: Oldenzaal 2040

De afgelopen maanden hebben alle Oldenzalers de kans gehad om mee te denken over de toekomst van hun stad en ideeën aan te dragen voor een stad waar het in 2040 fijn wonen, werken en leven is. Ter afsluiting van deze periode ‘inventarisatie en participatie’ houdt de gemeente op donderdag 29 februari twee bijeenkomsten waar de voorlopige balans wordt opgemaakt. Vervolgens werkt de gemeente de toekomstvisie uit, die nog voor de zomervakantie moet worden opgeleverd.

Burgemeester is trots

In de aanloop daar naar toe roept burgemeester Patrick Welman alle Oldenzalers nog één keer op om aan te geven wat ze het belangrijkst vinden voor de toekomst van Oldenzaal. Dat kan door online (www.oldenzaal2040.nl) dan wel ‘live’ bij de gemeente te stemmen. Burgemeester Welman is trots op de betrokkenheid van de inwoners en organisaties: "Het is mooi om te zien hoe de Oldenzalers meedenken over de toekomst van onze stad. We hebben veel inbreng en bijzondere ideeën gekregen.”

icon_main_info_white_glyph

De Stem van Oldenzaal

Oldenzalers krijgen nog één keer de kans ideeën aan te dragen voor de toekomst van hun stad. Via de knop ‘Geef je mening’ op www.oldenzaal2040.nl, komen de inwoners op de Stem van Oldenzaal. Daar vinden zij een aantal stellingen waarbij aangegeven kan worden wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Oldenzaal. Ook kan daar gestemd worden op een aantal bijzondere ideeën. De resultaten neemt de gemeente mee in de toekomstvisie Oldenzaal 2040.

Gert-Jan Hospers

Tijdens twee bijeenkomsten in de Bibliotheek in De Vijfhoek op donderdag 29 februari zal Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar transitie in stad en regio, zijn toekomstvisie geven op 2040. Ook zal hij een samenvatting geven van wat er de afgelopen maanden is opgehaald aan ideeën onder Oldenzalers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomsten (één om 15.00 uur en één om 19.00 uur) via email [email protected].

‘Visie van de samenleving’

De toekomstvisie Oldenzaal 2040 wordt voor de zomer ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Overigens wijst het gemeentebestuur er op dat de gemeenteraad geen besluit neemt over de inhoud, ‘want het is een visie van de samenleving’. De voortgang van het proces dat moet leiden tot de toekomstvisie wordt op 4 maart voorgelegd aan de gemeenteraad in het Politiek Forum.

Gladjakkers 22040
Lees ook
GladJakkers nemen jongeren mee naar het Oldenzaal van de toekomst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.