Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

GladJakkers nemen jongeren mee naar het Oldenzaal van de toekomst

Gladjakkers 22040
De GladJakkers nemen jongeren in een interactieve workshop met een gezonde dosis humor mee naar het Oldenzaal van de toekomst.
Beeld: Gladjakkers

Omdat het lastig bleek jongeren te betrekken bij het ontwikkelen van een nieuwe toekomstvisie voor Oldenzaal is de hulp ingeroepen van de GladJakkers. Ter afsluiting van de Oldenzaalse Toekomstweken verzorgen de razend populaire Youtubers met een Twents accent woensdagavond 17 januari een interactieve ‘workshop’ in Stadstheater De Bond, waarbij ze met behulp van Artificial Intelligence, een fikse dosis humor én de aanwezige jongeren een toekomstschets te maken van het Oldenzaal van 2040.

Jongeren moeilijk te bereiken

Bij het schrijven van een nieuwe toekomstvisie wil de gemeente Oldenzaal van zoveel mogelijk inwoners horen wat ze belangrijk vinden voor een goede, leefbare stad in 2040. Omdat de jeugd van nu in 2040 tussen de 26 en 41 jaar oud is, is het belangrijk dat zij nu hun mening geven. Maar juist deze doelgroep blijkt moeilijk te bereiken volgens Daniëlla van der Stelt van de Stichting Oldenzaalse Musea. “We hebben daarom samen met de GladJakkers een theaterprogramma bedacht, waarin ze samen met het publiek gaan kijken hoe het er uit gaat zien in 2040 in Oldenzaal. Daarbij maken ze, op een grappige manier, ook gebruik van AI.”

Een sprong in de tijd

In het interactieve theaterprogramma De Gladjakkers: Oldenzaal 2040 wordt, samen met de aanwezige jongeren, een sprong in de tijd gemaakt van 2024 naar 2040. Hoe ziet Oldenzaal er in de toekomst uit? Heeft iedereen straks thuis les? Hebben we straks een volledig geautomatiseerde markt op zaterdag? En misschien wordt de Plechelmus wel jouw favoriete uitgaansplek! Daniëlla van der Stelt benadrukt dat het om een interactieve workshop gaat, op basis van de input van jongeren. “Ze moeten wel aan het werk!”

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Het interactieve theaterprogramma ‘De Gladjakkers: Oldenzaal 2040’ vindt woensdag 17 januari plaats in Stadstheater De Bond. Aanvang 19.30 u. Het evenement, georganiseerd door Studio 15, Stichting Oldenzaalse Musea, Actief na school en de gemeente Oldenzaal, is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar. Kaartjes kunnen gratis worden besteld via de website van Stadstheater de Bond: www.stadstheaterdebond.nl. Kijk voor meer informatie over de Toekomstvisie Oldenzaal 2040 op www.oldenzaal2040.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.