Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose finaliste missverkiezing stond op krukken tijdens casting: 'Vier dagen eerder had ik een auto-ongeluk' 

IMG 0933
Beeld: Miss Beauty of Overijssel

Vier dagen voor de castingdag kreeg Dominique Inklaar (16) een ongeluk met de auto.  De Hengelose raakte lichtgewond, maar sloeg zich wonderwel door de ellende heen en nu staat ze op zondag 3 maart in de finale van Miss Beauty of Overijssel. "De dag van het ongeluk had ik een beschermengel bij me."

Dominique kwam op het idee om mee te doen aan de verkiezing door een vriendin van haar moeder. Haar dochter had ook eens meegedaan en zij was enthousiast over het traject. Dominique: “Vorig jaar ben ik bij de finale aanwezig geweest en ik dacht toen: ik ga me gewoon aanmelden.” Dat deed ze en in oktober hoorde ze dat ze mee mocht doen in de categorie 'teens', voor meiden tot 18 jaar.

Auto-ongeluk

Vier dagen voor de castingdag kreeg Dominique echter een ongeluk op de snelweg. Ze zat in de auto met haar ouders en haar broertje. "We reden met zo'n veertig kilometer per uur in een langzaamrijdende file en een automobilist is met misschien wel 120 kilometer per uur van achter op ons ingereden."

“We reden met zo'n veertig kilometer per uur in een file en een automobilist is met misschien wel 120 kilometer per uur van achter op ons ingereden. ”

Revalideren en trainingsdagen

“Inmiddels ben ik aan het revalideren en lijkt het herstel helemaal goed te komen. De krukken waar ik op liep, zijn gelukkig verleden tijd." Dat moet ook wel, want zo'n missverkiezing is geen kattenpis. De deelnemers moeten kunnen dansen, mooi over de catwalk kunnen lopen en vakkundig poseren.

"Ik doe aan bijna weer alles mee", zegt Dominique. Daarnaast wordt er ook veel tijd geïnvesteerd in fit worden en blijven door yoga, bodybalance, steps en kickbokslessen. "De trainingsdagen zijn geweldig. We leren zo ontzettend veel, van elkaar en met elkaar. Het is ook echt een stukje teambonding.”

Op krukken naar voren gerend

Dominique en de andere missen (zeven komen er uit Hengelo, acht uit Enschede en de overige 27 uit de rest van de provincie) doorlopen een uitgebreid traject, waarbij ze zich moeten laten zien ('Maar het is absoluut geen vleeskeuring!') en horen. Tijdens een vragenronde moeten ze in het Engels gestelde vragen beantwoorden.

Toen Dominique hoorde dat ze door was naar de finale, was er ongeloof en blijdschap: “Ik voelde alle emoties tegelijkertijd, ik ben meteen met mijn krukken naar voren ‘gerend’ en heb mijn sjerp ontvangen.”

'Maak van jouw dromen jouw plannen'

Dominique heeft een boodschap aan alle meiden, die ook graag mee willen doen aan een missverkiezing, “Maak van je dromen je plannen. Als je het in je hoofd hebt, ga er dan voor, want je hebt niks te verliezen. En als het de eerste keer niet lukt, schrijf je dan een volgende keer gewoon weer in. Het kan je alleen maar moois brengen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.