Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose Faylinn wint titel Miss Beauty of Overijssel: ‘Gewoon proberen en kijken hoe het gaat, dacht ik toen’

240306 miss beauty of overijssel faylinn
Rechts op de foto staat winnares Faylinn Pattileamonia van Miss Beauty of Overijssel
Beeld: Roy Froma

Na wekenlange training werd de 20-jarige Faylinn Pattileamonia uit Almelo afgelopen zondag uitgeroepen tot Miss Beauty of Overijssel. Tijd voor stilzitten zit er voor de winnares dan ook niet in. Faylinn is namelijk al druk bezig met de voorbereidingen voor de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing in juli.

Het avontuur begon voor de Almelose toen ze een e-mail opende met hierin een uitnodiging voor de casting van Miss Beauty of Overijssel. “Gewoon proberen en kijken hoe het gaat, dacht ik toen”, lacht Faylinn, “Na die dag is alles heel snel gegaan.”

Casting

Een casting voor een missverkiezing bestaat uit verschillende rondes. “Tijdens de casting werden we verdeeld in groepjes. Eerst hadden we een voorstelronde, vervolgens een bikinironde en een stukje catwalk lopen. Ondertussen viel er een aantal meiden af. In de laatste ronde kregen we als overgebleven deelnemers telkens een vraag in het Engels van de jury die we moesten beantwoorden.” Na het juryberaad kreeg Faylinn te horen dat ze in de finale stond van Miss Beauty of Overijssel 2024.

Make-up en catwalk training

Nadat bekend werd dat Faylinn zichzelf finalist van de provinciale missverkiezing mocht noemen, begonnen de voorbereidingen voor de grote dag. “Iedere week waren we aan het trainen met alle meiden. Wij waren voornamelijk bezig met catwalk training, make-up training, sporten en kregen een dans aangeleerd die we tijdens de verkiezingen uitvoerden. Door al deze voorbereidingen leefden we echt naar de grote dag toe.”

240306 miss beauty of overijssel faylinn 1
Bekendmaking Miss Beauty of Overijssel
Beeld: Roy Froma

Grote dag

Volgens Faylinn vloog de tijd voorbij. “Voor je het weet is het dan zover. Dit vond ik heel bijzonder.” Alle dames maakten zich klaar voor de competitie. “We kregen tijdens de trainingen al een eigen nummer. Mijn nummer was 31”, laat de winnares weten. “Zo wisten we van elkaar wanneer je aan de beurt was.” Na alle rondes was het tijd voor de bekendmaking van de titel Miss Beauty of Overijssel en werd Faylinn uitgeroepen tot winnares. “Ik vond het heel spannend. Toen mijn naam werd genoemd besefte ik het nog niet eens. Even later drong het pas echt tot mij door.”

Miss Beauty of the Netherlands

De berichtjes stroomden de afgelopen dagen binnen. Veel tijd om stil te staan bij de winst heeft Faylinn niet. “We beginnen al snel met de voorbereidingen voor de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing.” De missverkiezing wordt dit keer gehouden op 6 juli in Hilversum. “Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.