Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker wil voor verbinding zorgen met muziektheatervoorstelling in Enschede

Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker staat zaterdag in Concordia met zijn nieuwe muziektheatervoorstelling ‘Hier om de Hoek’. De voorstelling gaat over verhalen die zich om de hoek kunnen afspelen. Slikker speelt met muzikanten uit zowel Enschede, Hengelo en Almelo.

De muzikanten ontmoette Slikker tijdens de grootschalige productie De Vergeten Twentse Lente. Hier werkte de alleskunner als muzikaal leider. “Tijdens de productie ontmoette ik toffe muzikanten uit de regio”, zegt Slikker. “We hielden contact en nu ik hier speel kunnen ze meedoen. Naast die muzikanten heb ik ook nog een aantal verrassingen in petto.”

Persoonlijke verhalen

Slikker heeft ditmaal gekozen om de grootschaligheid niet op te zoeken, maar de kleinschaligheid van de Bonbonnière in Enschede. Een van de verhalen komt letterlijk uit de achtertuin “We spelen ook een verhaal die voor mij eerst moeilijk was om te spelen”, zegt de muzikant. “Het gaat over mijn achterbuurvrouw die haar man verloren heeft. Er ontstond een gesprek tussen ons toen ik aan het pingelen was in mijn tuin. Hoe mooi ze dat vond.”

“Het is lastig om iets te spelen waar je zelf geëmotioneerd door raakt”

Dit verhaal raakte de maker, terwijl hij nog een lange weg moest afleggen om dit in de voorstelling te kunnen spelen. “Beide achterburen zijn inmiddels overleden. Toch speel ik een nummer dat over hen gaat. Dat ze beide weer bij elkaar zijn", aldus Helge. "Het is lastig om iets te spelen waar je zelf door wordt geraakt. Het publiek moet geraakt worden. Daar heb ik op geoefend en nu kan ik het spelen voor het publiek.”

Hier om de hoek

Hier om de hoek is een muziektheatervoorstelling waarin het verbinden van mensen centraal staat. Naast dat thema wordt door middel van muziek en tekst een licht geschenen op het zorgen voor elkaar en openstaan voor elkaars verhaal. Slikker won in 2012 een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor de film Kauwboy. De voorstelling begint aankomende zaterdag om 15:00 uur. Kaartjes zijn online te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.