Verkeer
Stuur appje
Zoek

Herbruikbare bekers in de Grolsch Veste: uitbreiding naar tweede ring

Grolsch Veste herbruikbare bekers beeldbewerking
Behalve de vakken 108 t/m 135 gaat ook de tweede ring in de Grolsch Veste gebruik maken herbruikbare bekers.
Beeld: Wilco Louwes/FC Twente

Na een naar eigen zeggen succesvolle introductie in de thuiswedstrijd tegen RKC, breidt FC Twente het gebruik van herbruikbare bekers in het stadion uit. In de praktijk betekent dit dat er vanaf de aankomende thuiswedstrijd, zondag 18 februari tegen FC Utrecht, op de gehele tweede ring geen bier of frisdrank meer wordt geschonken in plastic weggooibekers. Bij de horecakiosken wordt dan gebruik gemaakt van bekermunten.

Supporters op de tweede ring krijgen straks bij binnenkomst in het stadion een bekermunt. Deze moet bij een horecakiosk ingeleverd worden om een drankje te krijgen, dat wordt geschonken in een herbruikbare hardcup beker. Bij de volgende bestelling wordt de beker ingeleverd en wordt het drankje in een nieuwe beker geschonken. De oude beker wordt dan schoongemaakt. Na de laatste bestelling kan de lege beker worden ingeleverd tegen een munt. Wie geen munt heeft, betaalt 2 euro extra per beker.

'Kleinere afvalberg'

Wet- en regelgeving verplicht organisatoren van zogeheten gesloten evenementen sinds dit jaar gebruik te maken van herbruikbare bekers. Festivals, maar ook sportwedstrijden, vallen in deze categorie evenementen. Bij FC Twente is op 3 februari een start gemaakt met het gebruik van herbruikbare bekers. Dit is gedaan in de vakken 108 t/m 135.

Volgens FC Twente zelf was dat een succes. "We kijken goed terug op de introductie en we hebben gemerkt dat de afvalberg in deze vakken drastisch kleiner was na de wedstrijd", aldus de voetbalclub in een e-mail aan seizoenkaarthouders. Nu volgt dus de tweede ring, wat in feite betekent dat bij de komende thuiswedstrijd alleen in Vak-P nog in wegwerpbekers wordt geschonken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.