Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stella Kensah, nieuwe junior-stadsdichter van Enschede, droomt van carrière bij het Jeugdjournaal

Poëtisch talent Stella Kensah werd woensdagmiddag verkozen tot nieuwe junior-stadsdichter van Enschede. Met haar gedicht ‘Iedereen gelijk’ wist ze de jury te imponeren. De elfjarige Enschedese wil met haar teksten een eind maken aan discriminatie en, zoals de titel van haar gedicht al verklapt, meer gelijkheid creëren. Maar niet alleen met woorden wil Stella impact maken.

“Ik had niet verwacht dat ik zou winnen”, vertelt Stella bescheiden. Veel ervaring heeft ze namelijk nog niet. “Ik heb een paar jaar geleden al wel eens wat kleine gedichtjes geschreven. Maar nu ik stadsdichter ben, ga ik dat natuurlijk heel vaak doen.”

Maatschappelijke thema’s

Dat schrijven doet de Enschedese het liefst over onderwerpen die er toe doen. Ze wil de wereld een betere en mooiere plek maken. “Op veel plekken in de wereld heerst ongelijkheid”, licht Stella toe. “En er is veel discriminatie. Dat vind ik niet leuk.”

20240131 junior stadsdichter enschede stella kensah
Lees ook
Stella (11) nieuwe junior stadsdichter van Enschede: 'Iedereen moet gelijk zijn'

Niet alleen met woorden wil Stella die wereldwijde problemen aanpakken en bespreekbaar maken. De ambities van de nieuwe junior-stadsdichter reiken verder dan poëzie. Haar grootste droom? “Het Jeugdjournaal presenteren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.