Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste groep van 72 asielzoekers aangekomen bij Van der Valk-hotel in Hengelo

240129 asielzoekers vd valk RTVOOST
De eerste asielzoekers zijn maandagmiddag gearriveerd bij Van der Valk in Hengelo voor tijdelijke opvang.
Beeld: RTV OOST

Bij het Van der Valk-hotel langs de A1 in Hengelo is maandagmiddag de eerste groep asielzoekers aangekomen. Het gaat om 72 vluchtelingen, die tot vandaag in het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven. Later deze week komen er nog zo'n veertig personen bij.

Aparte vleugel

De bus met asielzoekers kwam vanmiddag rond 13.00 uur aan bij het Van der Valk-hotel. De groep krijgt onderdak in een aparte vleugel van het hotel. Het gaat daarbij om in totaal 60 kamers.

De populatie asielzoekers bestaat uit een mix van alleenstaanden, gezinnen en families. Ze zijn geregistreerd in Ter Apel en gaan nu de procedure in, waarna moet blijken of ze ook daadwerkelijk als vluchteling worden erkend.

“Wij hebben ook liever goedkopere, reguliere opvang, maar dan moeten die plekken er wel zijn.”

Dure maatregel

Begin dit jaar werd al duidelijk dat het COA en Van der Valk Hengelo een akkoord hadden bereikt over de opvang van asielzoekers. Voor het COA is de opvang een dure maatregel. "Wij hebben ook liever goedkopere, reguliere opvang, maar dan moeten die plekken er wel zijn", zei de organisatie vorige week.

Vandervalk hengelo rtv oost
Lees ook
COA gaat 120 asielzoekers opvangen in Van der Valk-hotel Hengelo

Evaluatie

In totaal worden er maximaal 120 asielzoekers opgevangen in het Hengelose hotel. Na zes maanden wordt gekeken of de opvang in Van der Valk met nog eens een half jaar wordt verlengd.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.