Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Cultuurmakelaar Eléon de Haas: ‘Wierden is een cultureel rijke gemeente’

Eléon de Haas
Cultuurmakelaar Eléon de Haas
Beeld: Twente FM

Vertegenwoordigers van verenigingen, maatschappelijk organisaties, inwoners en raadsleden uit het werkveld kunst en cultuur in de gemeente Wierden bespraken in januari van dit jaar de uitvoeringsagenda Cultuur.

De uitvoeringsagenda is een uitvloeisel van de Cultuurvisie, die de Wierdense gemeenteraad in 2020 vaststelde. “We hebben tijdens deze bijeenkomsten met elkaar besproken waar we de volgende periode extra inzet aan geven”, vertelt Eléon de Haas, cultuurmakelaar van de gemeente Wierden.

Audiofragment
De verbinding van Kunst en Cultuur in Wierden | Eléon de Haas
De verbinding van Kunst en Cultuur in Wierden

Website gemeente

Eén van de zaken die men wil realiseren is een pagina Kunst en Cultuur op de website van de gemeente Wierden. “Wierdenaren die een bepaalde interesse hebben, moeten kunnen zien waar ze terecht kunnen om bijvoorbeeld te gaan schilderen, toneelspelen, of spelletjes ontwerpen voor de computer”, benadrukt De Haas. “Het aanbod is er, maar mensen moeten het kunnen vinden.”

“Cultuur beleven is heel breed: van kunstenaars tot en met mensen die carbid schieten”

Burgerinitiatief

"Wierden is een cultureel rijke gemeente en daar willen we op voortborduren", aldus de cultuurmakelaar. “In Wierden is veel burgerinitiatief. Er is een mooie historische vereniging, er is een Culturele Raad Wierden met een programma, er is in Enter een fantastisch klompen- en zompenmuseum, en ‘n Waarf.”

Ieder op eigen gebied

“Cultuur beleven is heel breed. Wat dat betreft zijn er veel mensen in Wierden actief daarmee en iedereen op zijn eigen gebied, van kunstenaars tot en met mensen die carbid schieten leuk vinden. Kunst en cultuur is een mooi iets van onze samenleving.”

Input kenbaar maken

De Haas nodigt inwoners en verenigingen, die de bijeenkomsten gemist hebben, uit hun input te kenbaar te maken. Men kan via de gemeente Wierden contact opnemen met de cultuurmakelaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.