Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nederlander smokkelt 'ontbijtgranen' met waarde van 74.000 euro grens over

Smokkelwaar
Beeld: Bundespolizeiinspektion Bad Bentheim

De Duitse politie heeft gisteravond net voorbij grensovergang De Poppe in Losser een 26-jarige Nederlander aangehouden. De man zat in een internationale bus die door de Bundespolizei werd gecontroleerd. Hij viel op omdat hij amper bagage bij zich had: de man reisde naar Duitsland met wat toiletartikelen en twee dozen cornflakes. Toen de politie die dozen opende, vonden de agenten echter geen ontbijtgranen, maar drugs met een waarde van 74.000 euro.

Bij een grenscontrole stuurde de Bundespolizei de uit Nederland afkomstige bus een parkeerplaats aan de A30 op. Het was de opmerkelijke bagage – of beter het gebrek aan bagage – waardoor de 26-jarige Nederlander opviel. De man leek te reizen met enkel wat toiletartikelen en een flinke hoeveelheid cornflakes verdeeld over twee grote verpakkingen.

In plaats van geroosterde maïs, trof de politie echter drugs aan. Het gaat om ongeveer 2400 xtc-pillen en ongeveer 720 gram cocaïne, meldt de Bundespolizei Bad Bentheim. Daarmee heeft de opmerkelijke bagage van de Nederlandse man niet een winkelwaarde van een euro of vijf, maar een straatwaarde van 74.000 euro.

Gevangenis

De man werd aangehouden en moest zich vanmorgen verantwoorden in de rechtbank in Nordhorn. De rechter oordeelde dat de man voor nog onbekende tijd de cel in moet. De douane doet verder onderzoek naar de drugsvondst.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.