Verkeer
Stuur appje
Zoek

Boekingen stromen binnen bij Enschedese band na droomdebuut op Noorderslag

De Enschedese band Droom Dit heeft tijdens het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic Noorderslag de harten van bezoekers weten te veroveren. Ze traden op in de Oosterpoort, de plek waar tijdens het festival de grootste acts staan.

Voor de Enschedese band was de nasmaak van het showcasefestival zoeter dan zoet. Volgens muziekplatformen ‘3voor12’ en ‘Festileaks’ staan ze in het rijtje van beste optredens van jaargang 2024. “Het is een eer om zoveel positieve reacties te krijgen. Dit hadden we niet verwacht”, aldus frontpersoon Sam de Laat. “De mail staat inmiddels vol met nieuwe boekingen”, voegt hen toe.

Enschede muziekstad

De band ontstond aan het conservatorium in Enschede. “We zijn begonnen als schoolband om onze opdrachten te halen, maar het werd al snel duidelijk dat we buiten school ook door wilden met optreden”, zegt De Laat. “Na wat veranderingen zijn we uiteindelijk in de huidige setting terechtgekomen”, voegt drummer Joshua van Veldhoven toe.

“We merken dat mensen in Twente veel welwillender zijn om mee te helpen en niet bezig zijn jouw plekje in de industrie in te pikken”

Voor de muzikanten is Enschede een belangrijke stad voor de ontwikkeling van hun muziek. Zo zei De Laat in een reportage van NTR dat ze geen ‘ratrace’ voelen, zoals die in het westen wel aanwezig is. “We merken dat mensen in Twente veel welwillender zijn om mee te helpen en niet bezig zijn jouw plekje in de industrie in te pikken”, aldus de zanger. “Plekken als Sickhouse en Tankstation helpen enorm. Een podium tussen het minimale en het maximale zijn enorm belangrijk.”

Droom Dit

Om de band Droom Dit een specifiek genre toe te spitsen is zoeken naar een speld in een hooiberg, ook voor de band zelf. Frontpersoon De Laat heeft er enigszins een beschrijving voor: "Wij spelen experimentele pop". De inspiratie zoekt de band voornamelijk bij Radiohead en Prins S. en de Geit. "We maken muziek over dagelijkse problematiek, seks en liefde", voegt Van Veldhoven toe.

Groot succes

De band trad aan in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen. De zaal heeft een capaciteit van iets meer dan 400 personen. “We speelden een vlekkeloze set met oude nummers, maar ook nieuwe. Dat was behoorlijk spannend”, zegt Van Veldhoven.

'We spelen Paradiso plat'

De band werd tijdens Eurosonic Noorderslag verkozen tot beste act door een panel van 250 muziekliefhebbers. “Wat een verpletterende band. Eerlijk: met zo’n goede show zouden ze in een rechtvaardige wereld de Grote Zaal van Paradiso moeten kunnen vullen”, was het verslag vanuit het kennerspanel. “Dat is ook een droom. We spelen Paradiso plat en ik wil gewoon naar die grote zaal van AFAS Live”, lacht de frontpersoon.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.