Verkeer
Stuur appje
Zoek

2,5 jaar cel voor Enschedese veelpleger (42) die Aldi in Hengelo overviel

240108 overval aldi hengelo RTV OOST
De Aldi aan het Dikkersplein in Hengelo waar de overval werd gepleegd
Beeld: RTV OOST

Een 42-jarige man uit Enschede moet 2,5 jaar de cel in voor het overvallen van de Aldi in Hart van Zuid in Hengelo. De straf is relatief hoog, omdat de man ten tijde van de overval nog in zijn proeftijd zat. De Enschedeër heeft een strafblad van zeventien kantjes.

Doodsangsten

De Aldi aan het Dikkersplein in Hengelo werd in april vorig jaar overvallen. De overvaller, bedekt met een muts en mondkapje, kwam aan de kassa van een 16-jarige medewerkster om een blikje drinken af te rekenen en trok uit het niets een pistool en eiste geld. De jonge caissière stond doodsangsten uit.

De 42-jarige Enschedeër, die door het Openbaar Ministerie een 'zeer actieve veelpleger' werd genoemd, maakte bij de overval een kleine vijfhonderd euro buit. Het OM eiste drie jaar cel tegen de man.

“Verdachte heeft een uitgebreid strafblad, dat nauw verband houdt met zijn middelengebruik.”

Uitgebreid strafblad

"Verdachte heeft een uitgebreid strafblad, dat nauw verband houdt met zijn middelengebruik", schrijft de rechtbank in het vonnis.

De Enschedeër heeft geen woning of inkomen, kampt met schulden en bevindt zich volgens de rechter in een 'negatief sociaal netwerk'. "Bovendien lijkt de ernst van het geweld het afgelopen jaar toe te nemen."

Psychische gevolgen

Dat een 16-jarig meisje bedreigd werd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp, rekent de rechtbank de overvaller extra aan. "Het is een feit dat slachtoffers van een overval nog gedurende langere tijd lichamelijke en/of psychische gevolgen hiervan kunnen ondervinden", aldus de rechters.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.