Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deelnemers worden getest over ‘De Tukker’ tijdens pubquiz in Enschede

Tijdens een Tukkerspot-avond in café Stanislaus Brewskovitch in Enschede staat een pubquiz over ‘De Tukker’ op het programma. Deze pubquiz wordt ingeleid met een gesprek tussen uitgever Paul Abels, ‘Nedersaksivist’ Martin ter Denge en ex-bassist van Arjan Bökkers Pronk. Als kers op de taart verzorgen Ter Denge en Pronk een muzikale omlijsting van het programma

Tijdens de avond krijgen de deelnemers vragen als ‘Welke berg is het hoogste in Twente’ en ‘Wat is een venekloeten’. “Ik heb de pubquiz gemaakt om mensen eens na te laten denken over de Tukker en thema's die voor ons belangrijk zijn”, aldus Martin ter Denge. Via de website van Stanislaus Brewskovitch zijn kaartjes te bestellen.

Tukkerspotten

Het boek Tukkerspotten is een zoektocht naar ‘De Tukker’ in alfabetische volgorde. Het boek is geschreven door Ter Denge die opzoek is gegaan naar de psyche van de doorsnee-Twentenaar. Van zijn zucht naar alcohol en zijn verenigingsleven tot zijn voorliefde voor paarden, (bij)geloof en gedweeë gemoedelijkheid. “Zo typisch dat het boek ook begint met alcohol, maar ik kon er niks beters van maken”, lacht Ter Denge.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.