Hengelo

Theatercafé The Green Room blijft ook ná corona bezorgen

Theatercafé The Green Room in Schouwburg Hengelo draait grotendeels op cliënten van de JP van den Bent stichting. Zij en hun begeleiders hoeven gelukkig niet thuis te zitten nu de horeca geen gasten meer mag ontvangen: ze hebben zich gestort op een bezorg- en afhaalservice. Het bevalt de koks en gastheren zo goed, dat ze ook ná deze crisis willen blijven bezorgen.

'Ik ben een horecamens'

Dat zal dan uiteraard zijn náást het serveren aan gasten. Want daarvoor werk je in eerste instantie in de horeca. Toch? Dat geldt in elk geval zeker voor Ralph Esser, cliënt bij JP van den Bent: "Ik ben een echt horecamens en ik hou van met mensen omgaan. Daarom ben ik heel blij dat ik deze mogelijkheid nu krijg. "

Niet op z'n plek in reguliere baan

Begeleider Patrick Hegeman is blij dat hij zijn personeel aan het werk kan houden. Deze doelgroep kan zich over het algemeen niet redden in een reguliere baan, maar is bij The Green Room helemaal op z'n plek: "Het zijn namelijk wel allemaal mensen die er bewust voor kiezen om in de horeca te werken."

Green Room Schouwburg
Ralph Esser: "Ik ben een echt horecamens en ik ga graag met mensen om." © 1Twente

Menselijke kant

Toen de horeca vorige week de deuren weer moest sluiten, zaten ze bij The Green Room even met de handen in het haar: naast de bedrijfsmatige kant is er ook de menselijke kant: deze cliënten zijn juist gebaat bij regelmaat en een werkomgeving waar rust heerst. Overigens werken er niet alleen cliënten van JP van den Bent in The Green Room. Patrick Hegeman: "Nee, iedereen die graag in de horeca werkt, maar voor wie een reguliere baan teveel stress oplevert, is in principe welkom bij ons."

'Ik hoop snel weer helemaal open te kunnen'

Hegeman ziet dat de bezorg- en afhaalservice die hij met z'n collega's in elkaar heeft gedraaid goed loopt: "Ik hoop dat we snel weer open kunnen voor gasten die bij ons willen eten, maar we gaan daarnaast deze bezorg- en afhaalservice in stand houden, ook wanneer corona verleden tijd is."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.