Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Banninks beste’ in Jazzpodium de Tor in Enschede: geen zang, puur jazz

Harry Bannink
Beeld: De Tor

In Jazzpodium de Tor staat op vrijdag 19 januari een speciale show rondom het werk van Harry Bannink centraal. De Enschedeër staat centraal in een programma dat wordt gespeeld door pianist/accordeonist Bert van den Brink, bassist Ruud Ouwehand en drummer Sebastian Netta. Ze zullen een volledig instrumentele set spelen, zodat de luisteraars zich kunnen focussen op de muziek.

De naam van Bannink is in Enschede overal terug te vinden. De Lipperkerkstraat staat erom bekend één van de beroemdste muzikanten van het land voort te hebben gebracht, de Banninkbank in de binnenstad en de Banninkstraat (naast het Wilminkplein) zijn plekken vernoemd naar de Enschedeër.

Nooit in De Tor

Bannink is in het verleden nooit in het jazzpodium geweest. Dit ondanks zijn voorliefde voor de muziekstijl. Bannink begon zijn muziekcarrière in verschillende jazz-formaties en maakte het radioprogramma ‘Hoe later op de avond’, waarin Bannink samen met Edwin Rutten onder andere ook jazzmuziek speelde.

Dat Bannink nog nooit in de Tor speelde komt doordat het jazzpodium de deuren in 1970 opende. Bannink woonde destijds niet meer in Enschede. Wel speelde de muzikant een grote rol in de Enschedese jazzsociëteit. Hij zorgde er onder andere voor dat de sociëteit van Sportclub Enschede naar de binnenstad verhuisde, in de zaal waar nu de Kleine Willem zit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.