Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Infomiddag over op te richten filosofie leesclub in bibliotheek Oldenzaal

Boeken
Beeld: Leon de Man

“Oldenzaal lijkt zeer geïnteresseerd in filosofie”, concludeert Jolanda Klunder, ambassadeur van Senia. Voor de informatiemiddag hierover, dinsdag 16 januari, in de bibliotheek in Oldenzaal, hebben zich al meerdere mensen aangemeld, vertelt ze in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Oprichting Filosofie leesclub | Jolanda Klunder
In Oldenzaal wordt een filosofie leesclub opgericht

Landelijke organsiatie

Senia is een landelijke organisatie die geïnteresseerden samenbrengt in lees- en luisterclubs. “Het idee is om mensen met eenzelfde interesse bij elkaar te brengen. Daarbij kan gekozen worden uit verschillende genres: onder andere literatuur, geschiedenis, filosofie, biografieën, kunstgeschiedenis.”

Boekenlijst en leeswijzer

Per genre brengt Senia een boekenlijst uit. “Wil een groep met elkaar in gesprek, dan kunnen ze keuzes maken uit zo’n boekenlijst. Senia biedt daarnaast een leeswijzer aan, en in die leeswijzer vind je een samenvatting van het boek, iets over de schrijver en discussievragen. In iedere geval is het een hulpmiddel om eventuele gesprekken op gang te brengen”, zegt Klunder.

Nieuwe leesclub

De informatiebijeenkomst is nu vooral gericht op filosofie, maar men kan er ook voor algemene informatie terecht. Bij genoeg animo wordt ter plekke een nieuwe leesclub opgericht.

Luistergroepen

Naast de leesgroepen is Senia ook gestart met de oprichting van muziekluistergroepen in Twente. Luistergroepen zijn er in Borne en Hengelo en Haaksbergen. Klunder: “Misschien is daar ook belangstelling voor Oldenzaal.”
Er zijn meerdere lees- en luisterclubs van Senia in Twente. Ze staan vermeld op de website: senia.nl.

Belangstellenden kunnen op dinsdag 16 januari om 14.00 uur vrijblijvend kennis met de leesclubs van Senia in Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75. Toegang is gratis. Meer informatie: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.