Verkeer
Stuur appje
Zoek

Straat in Enschede afgesloten na vondst onbekende substantie

20240114 onbekende substantie gevonden Enschede News United Dennis Bakker
Hulpdiensten nemen polshoogte, inzet: close-up van betreffende stof
Beeld: News United / Dennis Bakker

Aan de Groenelaan in Enschede is zondagavond een 'onbekende substantie' gevonden. De straat is daarna afgezet voor alle verkeer. Het spul moet worden opgeruimd en het gebied moet worden gesaneerd. Vorig weekend werd er in de buurt nog 3000 liter drugsafval gevonden, maar of de zaken verband houden is niet bekend.

Rond half zeven kregen de hulpdiensten een melding van het aantreffen van een onbekende substantie in de berm van de Groenelaan. De politie heeft direct de straat afgesloten en de brandweer heeft meting verricht. Na de metingen is besloten om de straat met hekken af te sluiten. Nu moet eerst de omgeving worden gesaneerd.

Drugsafval

Precies een week geleden werden in een sloot langs de Moorvenweg - even verderop - nog drie vaten met elk duizend liter drugsafval gevonden. In die vaten zat volgens de etiketten de stof ethylacetaat, een oplosmiddel dat vaker wordt aangetroffen in cocaïnewasserijen (en ook in nagellakremover zit). Die stof kan irritatie veroorzaken aan huid, neus en luchtwegen, maar is relatief weinig giftig.

20240107 Drugsafval vaten cocaïnewasserij Moorvenweg Rutbeek Enschede
Lees ook
Vaten met duizenden liters drugsafval gedumpt in de buurt van Het Rutbeek

Dat drugsafval kon toen worden uit de sloot worden gehaald en moest worden overgepompt. Of de substantie die nu gevonden is ermee te maken heeft, is onbekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.