Corona in Twente

Jongeren houden illegaal feest in mobiele sauna in Hengelo

De politie heeft zaterdagnacht een eind gemaakt aan een feest in Hengelo. De jongeren hielden het feest in een mobiele sauna. De politie heeft 9 bekeuringen uitgedeeld.

54558 politie
Foto ter illustratie © 1Twente

De politie kreeg rond middernacht een melding over een feest op de parkeerplaats van de KFC aan de Höltersweg in Hengelo. Meerdere jongeren waren aan het feestvieren in een sauna op wielen. De politie deelde negen bekeuringen uit, onder meer voor het overtreden van de coronaregels.

Politie geschrokken

De politie gaf al eerder aan strenger te handhaven op de naleving van de coronaregels. Eerder op de dag werden er ook al boetes uitgedeeld aan jongeren achter het station, volgens de politie werd het daar te druk. “Wij zijn hier echt van geschrokken. Er worden met de dag steeds meer mensen ziek en toch worden er feesten gehouden met alle gevolgen van dien”, aldus de politie.

Sinds de verscherping van de coronamaatregelen mogen groepen niet groter zijn dan vier personen. Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee. Ook moet er buiten anderhalve meter afstand gehouden worden. Het aantal coronagevallen blijft stijgen in Twente. Volgens cijfers van de GGD is bijna twintig procent van alle tests positief.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.