Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Mister Military Boekelo' Jan Stokkentre (83) overleden

20231227 Jan Stokkentre Emiel Muijderman zwart wit
Beeld: Emiel Muijderman

Jan Stokkentre is op 83-jarige leeftijd overleden. De voormalige parcoursbouwer van de Military Boekelo overleed dinsdag aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Volgens Tubantia zou het gaan om een ongeval dat op kerstavond plaatshad aan de Brinkstraat, ter hoogte van café Nijmeijer, waar een voetganger werd aangereden door een auto.

Stokkentre was alom geliefd bij de organisatie van de Military Boekelo. Als parcoursbouwer ontwierp hij de hindernissen in de begintijd van het paardensportevenement. Military-Voorzitter Robert Zandstra noemt Stokkentre een 'enorme animator'. "Hij nam ook mede het voortouw toen we het in het begin van deze eeuw financieel moeilijk hadden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van onze Foundersclub, die tot op de dag van vandaag een belangrijke steun voorons evenement is." Zijn verrichtingen leverden Stokkentre niet alleen het erelidmaatschap op, maar ook de officieuze titel 'Mister Military'.

FC Twente

Ook bij FC Twente was Jan Stokkentre een bekend gezicht. Hij was jarenlang voorzitter van de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) en maakte in de jaren negentig ook deel uit van het algemeen bestuur. In die hoedanig was hij nauw betrokken bij de verhuizing van het Diekman Stadion naar het Arke Stadion (inmiddels Grolsch Veste). Ook bij FC Twente was Stokkentre erelid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.