Verkeer
Stuur appje
Zoek

Glazen Huis in Zone College Almelo levert duizenden euro’s op

231222 glazen huis zone college almelo
Beeld: Zone College Almelo

24 uur lang sloten vijf docenten van het Zone College zich op in een Glazen Huis. Hier maakten zij radio, ontvingen gasten en voerden challenges uit. Dit allemaal zonder te eten. Tijdens de actie zamelt de school zoveel mogelijk geld in voor het goede doel ‘Kika, ieder kind kankervrij’.

Het idee ontstond door Marlien Moltman. Zij is docent wiskunde op het Zone College en kartrekker van de goede doelenactie. “Sinds drie jaar zit er een radiostudio in de school. Het idee om dit meer naar buiten te laten treden was er altijd al. Vanaf januari hebben we dit doorgepakt en zijn we gaan kijken naar specifieke ideeën.”

Glazen Huis

De jaarlijkse inzamelingsactie van 3FM heeft Moltman aan het denken gezet. “Het Glazen Huis in Nijmegen kwam eraan en hierdoor hebben we met de directie besloten om dit zelf te organiseren.” Vijf docenten hadden zich ondertussen vrijwillig aangeboden om deel te nemen aan de actie en plaats te nemen in het Glazen Huis om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Opgesloten

Donderdagmiddag 21 december om 12.00 uur ging de deur van het Glazen Huis op slot voor de komende 24 uur. Mensen konden massaal nummers aanvragen en geld doneren via een QR-code op de website van de goede doelenactie. “Als organisatie hebben wij voor de docenten ieder uur een challenge aangeboden die zij moesten uitvoeren”, zegt Moltman, “De leerlingen van het Zone College organiseerden gistermiddag een kerstmarkt en ’s avonds konden mensen bieden op items tijdens de veiling met uitsluitend een feestavond.” De reeks activiteiten werd vanochtend afgesloten met een estafetterun voor de scholieren.

Eindbedrag

Het Glazen Huis van het Zone College begon met een startbedrag van 1900 euro. “Om negen uur vanochtend was de tussenstand 7356 euro, hier zijn we al ontzettend blij mee”, vertelt Moltman enthousiast. Nadat om 12.00 uur de deur van het slot ging maakte locatiedirecteur André Hoeben het eindbedrag van 8962,20 euro bekend. Het College van Bestuur heeft het bedrag afgerond naar 10000 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.